جعفر سرقینی سرپرست وزارت صمت از کاهش چشمگیر واردات فولاد کشور در سال‌های گذشته خبر داد و گفت: در سال ۹۸ حجم صادرات فولاد کشور بالغ بر ۱۲ میلیون تن و در مقابل میزان واردات حدود چند صد تن بودکه با راه‌اندازی طرح فولاد آلیاژی یزد، این مشکل نیز مرتفع خواهد شد و واردات کشور به حداقل ممکن می‌رسد.

سرپرست وزارت صمت در مراسم افتتاح همزمان ۳ طرح صنعتی و معدنی گفت: تولید ۴ ماهه اول محصولات منتخب صنعتی و معدنی در سال جاری، نسبت به مدت مشابه سال ۹۲ که شروع دولت دوازدهم بوده، از رشد فزاینده‌ای برخوردار بوده؛ به نحوی که در فولاد خام، ۸۰ درصد رشد به ثبت رسیده؛ ضمن اینکه رشد تولید مس در این بازه زمانی ۵۷ درصد، داروی انسانی ۴۲ درصد، محصولات فولادی ۳۴ درصد، لاستیک خودرو ۲۴ درصد و شمش آلومینیوم ۲۳ درصد بوده است.

او توضیح داد: در پایان سال ۹۱ بالغ بر ۶ و نیم میلیون تن واردات فولاد به کشور صورت گرفته که در همان مقطع زمانی، یک و نیم میلیون تن صادرات به ثبت رسیده که این امر، در عمل بیلان منفی ۵ میلیون تنی در حوزه فولاد را به ثبت رسانده بود.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در سال ۹۸ میزان صادرات فولاد کشور بالغ بر ۱۲ میلیون تن بود و در مقابل میزان واردات محدود به چند صد تن، آن هم در برخی محصولات فولادی خاص بوده است که با راه‌اندازی طرح فولاد آلیاژی یزد، این مشکل نیز مرتفع خواهد شد و واردات کشور به حداقل ممکن می‌رسد.

این مسوول درباره وظایف وزارت صمت گفت: وزارت صمت همواره تلاش کرده تا مصوبه هیئت وزیران و دستورالعمل صادره از سوی رئیس‌جمهور را اجرایی کرده و بر همین اساس، امروز ذخایر استراتژیک کالایی کشور در شرایط کاملا مناسبی قرار دارد و دغدغه در این خصوص نداریم.

سرقینی در پایان گفت: تا پیش از سال ۹۸ به طور متوسط حدود ۲۲ میلیون تن سنگ آهن خام از کشور صادر می‌شد که با تمهیدات اتخاذ شده این رقم هم اکنون به کمتر از ۳ میلیون تن رسیده و با تداوم روند موجود این میزان به زودی به حداقل ممکن خواهد رسید.