ورق آهنی یک ماده فلزی است که در پروژه های مختلف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. ورق ها انواع مختلفی داشته و کاربردهای متفاوتی دارند. همانند سایر فلزات، ورق هم قیمت ثابتی نداشته و تحت تاثیر عوامل مختلفی دستخوش نوسانات قیمتی می شود. هدف از تهیه این مقاله، پاسخ به بعضی از سوالات احتمالی شما است برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره انواع ورق و قیمت فروش آن ها، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه اصفهان و سایر کارخانجات داخلی را از سایت شهراهن استعلام نمایید.

ورق چیست؟

ورق نوعی ماده از جنس فلزاتی مانند فولادهای ساختمانی و ضد زنگ، آلیاژهای مس، آلومینیوم، برنج و... است که در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. ورق ها در ضخامت و ابعادی متنوعی ساخته می شوند؛ به علاوه این ورق ها به شکل های صاف، خش دار و آج دار قابل خریداری هستند و بسته به نوع استفاده خود می توانید هر یک از آن ها را تهیه کنید.

تفاوت ورق گرم و سرد


انواع ورق های فلزی

ورق های فلزی بر اساس روش ساخت , نوع فلز و موادی که در آن مصرف می شود. در دسته های متفاوتی تقسیم بندی می شود که می توان به موارد زیر اشاره کرد.

ورق های اسیدشویی

نوع خاصی از ورق سیاه هستند که با استفاده از اسید ، اسیدشویی شده اند. با عمل اسید شویی ذغال های موجود در سطح آن و ناخالصی های به صورت چشمگیری کاهش می یابد. لوله های نفت و گاز از جمله موارد مصرف ورق های اسید شویی شده است.

ورق سیاه

به ورق هایی که به وسیله نورد گرم تولید شود ورق سیاه گفته می شود. در صنایه خودرو سازی , لوله سازی ، ساختمان سازی و ... کاربرد دارد. از ابعاد ورق سیاه موجود در بازاراها ابعاد 1000*2000 ، 2500 * 1250 ، 6000 * 1000 ، 6000 * 1500 ، 6000* 2000 ، 12000 * 2000 اشاره کرد. عموما ورق سیاه را با استاندارد های st37 می شناسند.

وزن ورق سیاه = ضخامت * طول * عرض

ورق های گالوانیزه

به ورق هایی که به وسیله فلز روی بر روی سطح آن ها پوششی ایجاد می شود ورق گالوانیزه گفته می شود. برای اطلاع بیشتر به صفحه قیمت ورق گالوانیزه مراجعه کنید.

ورق رنگی

نوعی ورق گالوانیزه هستند که در کوره یک لایه رنگ به آن اضافه می شود بنابراین به ورق رنگی ورق گالوانیزه رنگی نیز گفته می شود. پایه ورق رنگی همان ورق گالوانیزه می باشد. از رنگ های ورق رنگی می توان به سفید ، آبی ، قرمز ، زرد ، سبز ، نارنجی ، قهوه ای ، لیمویی و بنفش اشاره کرد. برای آگاهی از قیمت این نوع ورق به صفحه قیمت ورق رنگی مراجعه فرمائید.

ورق تین پلیت

به ورق هایی که برای تولید قوطی مواد غذایی مانند روغن ، چایی و .... مورد استفاده قرار می گیرد.

ورق کرکره

ورق کرکره سینوسی از ابتدایی ترین و ساده ترین نوع ورق های موجدار می باشد. و بیشتر برای سطح سطوح شیروانی مورد استفاده قرار می گیرد. برای آگاهی بیشتر قیمت ورق شیروانی را مطالعه فرمائید.

ورق فلزی استیل

به آلیاژی که پایه آن از آهن بوده و مقدار کمی نزدیک به 2 درصد کربن دارد، ورق استیل نامیده می شود. براقی ، زیبایی ، صاف و صیقلی بودن از ویژگی های ورق فلزی استیل خواهد بود. ورق های استیل به دو صورت رول و شیت در بازار عرضه می شود.


ورق گرم چیست و چه کاربردهایی دارد؟

ورق های گرم، انواعی از ورق های فلزی هستند که با استفاده از غلتک و در دماهای بالا ساخته می شوند. ورق هایی که به این روش تولید می شوند، بسیار در برابر تغییر شکل مقاوم بوده و تنها با ذوب کردن می توان شکل آن ها را تغییر داد. برای تغییر شکل این فولادها، لازم است که آن ها را به دمایی بالاتر از دمای تبلورشان برسانید. از ورق های گرم برای ساخت تیرآهن ها، ریل قطار، قطعات ساخت خودرو، ابزارآلات صنعتی و... استفاده می شود. ورق های گرم بیشتر به دلیل استحکامی که دارند، مورد استفاده قرار می گیرند؛ اما در استفاده از ورق های سرد، بیشتر به شکل ظاهری ورق توجه شده می شود.

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:


ورق سرد چیست و چه کاربردهایی دارد؟

ورق های سرد از انجام یک مرحله عملیات جدید روی ورق های گرم ساخته می شوند. لازم به ذکر است که پیش از ورود ورق ها به مرحله ساخت ورق های سرد، لازم است که یک مرحله اسید شویی روی آن ها انجام شود و یک لایه اکسید شده از روی ورق ها برداشته شود. سپس با کمک غلتک ضخامت ورقه ها را کاهش می دهند. مقاومت ورق های سرد را می توان با گالوانیزه کردن آن ها بالا برد که خود این کار موجب افزایش قیمت فروش این ورق ها می شود. ورق های سرد برای ساخت لوله های فلزی، سیم های مفتولی، میله های فلزی و... استفاده می شوند. از جمله مهم ترین موارد کاربرد ورق های سرد، می توان به ساخت لوازم خانگی( مانند فرها، یخچال ها، خشک کن ها و...)، قطعاتی از اتومبیل ها که در معرض دید مخاطب قرار دارند، قاب های استفاده شده در ساختمان ها و... اشاره کرد.

ورق گرم و ورق سرد


ورق های سرد و گرم چه تفاوت هایی دارند؟

  • این ورق ها در فرایند ساخت و تولید با هم تفاوت دارند.
  • قیمت ورق های سرد و گرم باهم تفاوت دارد.
  • این ورق ها در ابعاد مختلفی تولید می شوند.
  • از این ورق ها برای انجام کارهای متفاوتی استفاده می شود.
  • آلیاژهای به کار رفته در این ورق ها می توانند باهم متفاوت باشند.

عوامل تاثیر گذار در قیمت ورق های سرد و گرم

  • ماده اولیه تولید ورق ها
    ماده اولیه تولید ورق را می توان یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار روی قیمت آن دانست.
  • ترکیب شیمیایی ورق ها
    ترکیب شیمیایی ورق ها، یکی دیگر از عواملی است که می تواند روی قیمت ورق تاثیرگذار باشد. هرچه از عناصر و آلیاژهای قیمتی تری در ساخت ورق ها استفاده شود، قیمت خرید آن ها بالاتر خواهد بود.
  • نوسانات ارزی
    به دلیل عدم وجود لوازم تولید استیل در ایران، تمامی استیل های موجود در کشور وارداتی هستند. به همین دلیل نوسانات ارزی می توانند تاثیر زیادی روی قیمت ورق های تولید شده داشته باشند.
  • هزینه های حمل و نقل
    هرچقدر مسیر انتقال ورقه ها از انبار رول ورق به محل مصرف طولانی تر باشد، لازم است هزینه های بیشتری برای انجام جا به جایی پرداخت شود؛ بنابراین فاصله مکانی یکی از مهمترین عواملی است که باید مورد توجه خریداران قرار‌ گیرد.

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:


چگونه از قیمت دقیق ورق ها در بازار مطلع شویم؟

با توجه به نوسانات ارزی و افزایش تورم، قیمت ورق همانند سایر اقلام افزایش چشمگیری داشت که نمی توان منکر آن شد. همچنین قیمت های مربوط به انواع فلزات، به صورت روزانه تغییر می کند و ورق ها هم از این قاعده مستثنی نیستند. برای آگاهی از قیمت دقیق انواع ورق، می توانید قیمت های لحظه ای که در سایت های معتبر سازندگان ورق ها قرار می گیرند را دنبال کنید. به علاوه با وجود تولیدات داخلی، این ورق ها همچنین به صورت وارداتی در بازار موجود هستند که می توانید قیمت آن ها را به صورت آنلاین در سایت های معتبر مشاهده کنید.


 نتیجه گیری

ورق ها نوعی محصولات فلزی هستند که انواع و کاربردهای مختلفی دارند. در این مقاله به معرفی دو نوع ورق سرد و گرم و بررسی قیمت آن ها پرداختیم. همچنین بعضی از عواملی که در افزایش و کاهش این ورق ها تاثیرگذار هستند را نام بردیم و مورد بررسی قرار دادیم. همچنین شما را با نحوه استعلام قیمت انواع ورق ها آشنا کردیم. امید است که مطالب جمع آوری شده در این مقاله توانسته باشند مورد توجه و استفاده شما مخاطبین قرار بگیرند.

برای اطلاع از شرایط صادرات به صفحه ی صادرات ورق مراجعه کنید.