نیم-نگاهی-به-معاملات-بیلت-فولادی-در-بازارهای-جهانی-نرخ-پایین-بیلت-تولیدی-ایران-رقبا-را-از-میدان-به-در-کرد

روند نزولی بیلت فولادی در بازارهای عمده دنیا تحت تاثیر ضعف تقاضا همچنان ادامه دارد. در این میان چین تنها کشوری است که برای دومین هفته متوالی از این واقعه مستثنا شده است. قیمت تولیدکنندگان ایرانی تحت تاثیر فشار تحریم‌ها همچنان سیری کاهشی به خود گرفته است.

اقتصاد آنلاین - صدرا خلف؛  قیمت  بیلت در بازارهای مختلف جهانی در هفته منتهی به جمعه 243 آذر ماه در بازارهای عمده دنیا همچون جنوب شرقی آسیا، ترکیه و شمال آفریقا تحت تاثیر کمبود تقاضا با کاهش مواجه شد و در این میان چین تنها کشوری بوده است که برای دومین هفته متوالی شاهد رشد اندک قیمت‌ها بوده است.   

ترکیه، CIS، مصر

در کشورهای منطقه CIS، با وجود تلاش‌های تولیدکنندگان برای اجتناب از کاهش قیمت‌ها، قیمت بیلت فولادی با افت دیگری مواجه شد. بیلت به نرخ فوب دریای سیاه در محدوده 422 دلار در هفته گذشته به فروش رفته است که افت 8 دلاری را نسبت به هفته قبل از آن نشان می‌دهد. 

در مصر با توجه به نااطمینانی ناشی از اعمال تعرفه جدید بر روی واردات محصولات فولادی، خریداران فعالیت‌های خود را به تعلیق درآورده‌اند که باعث کاهش معاملات انجام شده در این منطقه شده است. 

در ترکیه نیز اختلاف بین پیشنهادات خریداران و فروشندگان باعث کاهش قیمت‌ها و افت محسوس حجم معاملات شده است. 

جنوب شرقی آسیا

قیمت‌های وارداتی در منطقه جنوب شرقی آسیا به دلیل تقاضای ضعیف و همچنین کاهش قیمت ارائه شده توسط تولیدکنندگان ایرانی، در روند نزولی قرار گرفته است. در تایلند، بیلت از مبدا ایران به نرخ CFR 440 دلار توسط خریداران تایلندی خریداری شده است، در حالی که محموله‌ها از مبدا کشورهای CIS با نرخ CFR 460 دلاری به فروش رسیده‌اند و بیلت تولید هند نیز به نرخ 470 دلار به ازای هر تن در دسترس بوده است.

همین وضعیت در فیلیپین نیز برپا بوده است. برای مثال در حالی که در فیلیپین، محصولات روسیه با نرخ 465 دلار، محصولات تایلندی به نرخ 475 دلار و بیلت مالزی به نرخ 480 تا 485 دلار در دسترس بوده است، ارائه گزارش‌هایی مبنی بر معامله بیلت‌های ایرانی به نرخ CFR 455 دلار باعث افت قیمت‌ها در طول هفته گذشته شد. بنا به گفته برخی از معامله‌گران، این امر باعث شده تا هیچ خریداری در فیلیپین تمایلی به ارائه پیشنهادی بالاتر از 455 دلار به ازای هر تن با توجه به ارزان‌بودن بیلت ایرانی در آن ناحیه، نداشته باشد.

چین

بازار بیلت چین در روزهای انتهایی هفته گذشته به دلیل بازیابی نسبی بازار میلگرد، شاهد تقویت قیمت‌ها بود به شکلی که قیمت هر تن بیلت با رشد 40 یوانی (6 دلاری) در هفته گذشته به کار خود پایان داد.  این رشد قیمت پس از اعلام مقامات شهر تانگشان مبنی بر نظارت دقیق بر روی محدودیت‌های زمستانی اعمال شده در بازه زمانی 13 تا 31 دسامبر به منظور بهبود کیفیت هوا، روی داد.

در شهر تانگشان به عنوان یکی از مهم‌ترین مناطق تولید فولاد چین، میزان موجودی‌های انبار بیلت با کاهش 50 هزار تنی هفتگی به 175 هزار تن رسید.

ایران، خلیج فارس

در ایران قیمت‌ بیلت همچنان تحت فشار تحریم‌های ایالات متحده قرار دارد. بنا به گزارش متال بولتن، بیلت به نرخ فوب ایران در هفته گذشته به بازه 390 تا 395 دلاری کاهش یافته است که این امر باعث افزایش علاقه برخی خریداران آسیایی، مصری و الجزایری به بیلت ایرانی شده است. 

در امارات متحده عربی در هفته گذشته، تولیدکنندگان اکراینی عمدتا فعال بوده‌اند و محموله‌هایی با حجم 50 هزار تن را در بازار این منطقه به فروش رسانده‌اند.

جدول زیر نیم نگاهی به آخرین قیمت بیلت در بازارهای مختلف جهانی می‌اندازد: