روش های برش لوله فولادی

لوله های فولادی اصلی ترین مقاطع صنایع امروزی هستند که نقش حیاتی را در تولید ابزارآلات، ماشین سازی و ساختمان سازی ایفا می کنند در برخی از صنایع و کارخانجات تولید مقاطع فولادی، لوله ها بنابر نوع کاکردشان در متراژهای مختلفی برش داده می شوند همچنین این روش در حین انجام پروژ های ساختمان سازی نیز کاربردی است بنابراین لازم است جهت تطبیق با نظر مجری طرح پروژه و کاربردی بودن قطعات بر حسب نوع کارکرد لوله های فولادی از تکنیک ها و تجهیزات خاصی به هنگام برش دهی استفاده شود. به منظور برش لوله های فولادی استفاده از ابزارآلات و دستگاه های مخصوص انجام این کار الزامی است. در ادامه این مقاله از شهرآهن به بررسی انواع روش های برش لوله فولادی خواهیم پرداخت.

روش های برش لوله فولادی

معرفی لوله های فولادی

همانطور که در ابتدا نیز ذکر شد لوله های فولادی به عنوان یکی از اجزای جدایی ناپذیر در صنایع مختلف، نقش حیاتی در ساخت انواع و اقسام لوازم و تجهیزات امروزی ایفا می کنند. این قطعات فولادی به واسطه آلیاژهای به کار رفته در ساختار آن و همچنین تفاوت در نحوه تولید از میزان سختی متفاوتی برخوردار هستند. به طور کلی می توان عنوان کرد لوله های فولادی به لحاظ نوع ساختار و کاربرد شامل سه نوع مختلف سبک، سنگین و متوسط می باشند. مقاومت در برابر حرارت و یخ زدگی و همچنین استحکام بالا از اصلی ترین خصوصیات لوله های فولادی است. کاربرد اصلی این قطعات در سیستم های لوله کشی خانگی و شهری، پالایشگاه ها، ساختمان سازی، لوازم خانگی، خودروسازی و... هستند. شما عزیزان می توانید برای اطلاع از جدیدترین و به روزترین قیمت لوله به فروشگاه اینترنتی شهرآهن مراجعه کنید.

معرفی لوله های فولادی

راه های برش لوله فولادی

در ادامه به اختصار به تشریح انواع روش های برش لوله های فولادی می پردازیم:

  • استفاده از دستگاه جوشکاری: استفاده از تجهیزات متناسب با جوشکاری جهت برش دهی لوله های فولادی، یک روش مرسوم در فرم دهی این قطعات محسوب می شود. در این روش لوله های فولادی دچار تغییرات ظاهری اعم از تغییر رنگ نخواهند شد. اما به دلیل انتشار آلاینده های سمی و مضر به هنگام برش دهی لوله، می تواند سلامت افراد را به خطر بیندازد.
  • برش ساینده: برش ساینده لوله های فولادی به دو نحو دستی و ماشینی انجام می شود. اجرای روش دستی بدین گونه است که لوله های فولادی توسط اره ساینده از مقطع مشخصی برش دهی شده و در قطعات مجزا مورد استفاده قرار می گیرند. برخلاف ظاهر اره ساینده در برابر سختی فولاد و فلزات بسیار مقاوم و کاربردی است. ماشین های ساینده نیز به صورت خودکار و بدون نیاز به دخالت انسان، قابلیت برش دهی قطعات سخت فولادی را دارا هستند.
  • شعله یا هواگاز: استفاده از شعله با حرارت زیاد یکی دیگر از راه های برش لوله فولادی است. البته این روش به دلیل تغیر رنگ ناشی از اکسید شدن لوله های فولادی، چندان کاربردی نیست.
  • دستگاه فرزسنگی: این دستگاه یکی از ابزارآلات کاربردی و کم هزینه است که به منظور برش دهی قطعات فولادی در ابعاد کوچک استفاده می شود. مزیت اصلی استفاده از این دستگاه در مقایسه با سایر روش ها عدم چسبندگی براده های آهن به بخش داخلی لوله ها در حین انجام برش دهی است.
  • وایرکاتینگ: یکی از کاربردی ترین روش ها جهت برش و شکل دهی به قطعات فولادی، استفاده از دستگاهی به نام وایرکاتینگ است. نحوه کار با این دستگاه زمان بر بوده و نیاز است تا تغییر رنگ قطعات فولادی، به وسیله سمباده اصلاح گردد.
  • برش لیزری: استفاده از پرتوهای لیزر سبب می شود تا برش دهی لوله های فولادی به دقت و با کمترین تغییرات حاصل شوند. این دستگاه به صورت اتوماتیک قابل تنظیم می باشد به نحوی که تا پایان اجرای کار نیازی به تنظیم مجدد آن توسط اپراتورها نیست. دستگاه های لیزر به دلیل هزینه نگهداری بالا، صرفا در کارخانجات و صنایع فولادی برای برش دهی قطعات بزرگ با تعداد زیاد کاربردی هستند.
  • ماشین تراش اتوماتیک: استفاده از تجهیزات و ماشین آلات اتوماتیک یکی از کاربردی ترین روش های برش دهی است که علاوه بر سرعت بالای انجام کار، کیفیت مطلوبی را نیز حاصل می کنند. از دیگر مزیت های دستگاه ماشین تراش، سهولت در برش دهی و عدم تجمع ضایعات و براده های آهن در محل اجرای برش است. به دلیل عمر بالا و عملکرد مطلوب، این دستگاه می تواند یکی از گزینه های اقتصادی مناسب برای صنایع محسوب شود. لازم به ذکر است که دستگاه ماشین تراش صرفا مناسب برای برش دهی قطعات با ضخات و ارتفاع متوسط است و برای قطعات ضخیم چندان کاربردی نیست. نیاز است تا پیش از شروع کار نحوه کار با دستگاه و تنظیمات آن به اپراتور مربوطه آموزش داده شود.
    برش پلاسما برش قطعات فولادی از طریق پلاسما به دو صورت دستی و اتوماتیک قابل انجام است. روش اتوماتیک برش دهی قطعات فولادی، از ایمنی بالایی برخوردار بوده و قابلیت حمل و نقل و جابه جایی آن نیز به سهولت انجام پذیر است. برش از طریق دستگاه پلاسما به دلیل حرارت بسیار بالای آن، سبب تغییر رنگ قطعات فولادی خواهد شد. همچنین کار با این دستگاه می تواند موجب تجمع ضایعات در بخش داخلی لوله های فولادی بشود که جدا کردن آن ها به سختی امکانپذیر است.
  • جت آب: استفاده از نیروی قدرتمند آب برای جداسازی و شکل دهی به قطعات فولادی، یکی از روش های پرهزینه ای است در برخی از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. علارغم کیفیت نهایی مطلوب و سرعت بالای انجام کار، اما هزینه نگهداری از این دستگاه بسیار گران قیمت بوده و به لحاظ اقتصادی به صرفه نیست.

راه های برش لوله فولادی

به منظور برش دهی لوله های فولادی در اختیار داشتن تجهیزات و ابزارآلات کمکی جهت تسریع انجام کار الزامی است. برخی از وسایل مورد نیاز این کار شامل کمان اره، سربک برش، لوله بر، تیغه اره و... می باشند. لوله های فولادی یکی از قطعات پرکاربرد در صنایع هستند که در متراژهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. نحوه برش دهی این لوله ها بر اساس ضخامت، ساختار و درجه سختی متفاوت است. در حال حاضر روش های متعددی اعم از برش پلاسما، ماشین تراش اتوماتیک، دستگاه جوشکاری، دستگاه فرزسنگی، لیزر و... به منظور برش لوله های فولادی استفاده می شوند که بسته به نوع برش و ضخامت فولاد هر کدام از ویژگی های خاصی برخوردار هستند. فروشگاه شهرآهن عرضه کننده انواع لوله فولادی چون لوله مانیسمان، لوله درزدار، لوله داربستی و... است. قیمت لوله مانیسمان، قیمت لوله درزدار و... در شهرآهن طبق قیمت تعیین شده روز کارخانه است. با شهرآهن لوله فولادی مدنظر خود را بخرید.