انواع میلگرد صنعتی

شاید به عنوان یک فرد فعال در حوزه آهن، چیزی در مورد میلگردهای صنعتی شنیده باشید. میلگرد صنعتی نوعی از میلگرد است که در صنایع مختلف می‌توان از آن استفاده کرد. برخی از صنایع مانند پیچ و مهره، ماشین‌آلات کشاورزی، خودرو سازی، ابزار و... برای ادامه فعالیت خود به مقاطع فولادی مانند میلگرد نیاز دارند. میلگردهای صنعتی از جمله میلگردهایی هستند که در این صنایع به فور استفاده می‌شوند. در این مقاله می‌خواهیم در مورد این نوع میلگرد صحبت کنیم و به تفاوت آن با میلگرد ساختمانی هم اشاره‌ای داشته باشیم. همچنان برای بالا بردن اطلاعات خود در زمینه های مختلف همچون دانستن اینکه حواله میلگرد چیست؟ یا قیمت میلگرد، فرایند خم کاری میلگرد و ... دیگر مقالات ما را مطالعه کنید و با شهرآهن همراه باشید.

انواع میلگرد صنعتی

به چه میلگردهایی میلگرد صنعتی می‎گویند؟

همان‌طور که از اسم میلگردهای صنعتی مشخص است، این نوع میلگردها در صنایع قابل استفاده هستند. میلگردهای صنعتی از نظر شکل ظاهری در دسته‌ی میلگرد ساده قرار دارند. این میلگردها بدون آج و دارای سطح صاف هستند. میلگردهای صنعتی را می‌توان در سایزهای مختلفی تولید کرد. نوع ساخت و استقامت بالای این میلگرد باعث شده است که بتواند پاسخگوی بسیاری از صنایع باشد.

شکل ظاهری میلگرد صنعتی

اگر بخواهیم بر اساس شکل ظاهری، تعریفی از میلگرد صنعتی داشته باشیم باید بگوییم که مطابق تصویر زیر این میلگرد، یک نوع میلگرد ساده و بدون آج است. این میلگردها در گرید A1 تولید و طبق استاندارد مشخصی تولید می‌شوند. میلگرد صنعتی به این دلیل که فاقد آج است خاصیت خمشی بیشتری نسبت به میلگردهای ساختمانی دارد.

شکل ظاهری میلگرد صنعتی

میلگرد صنعتی با میلگرد ساختمان چه تفاوتی دارد؟

بر اساس پارامترهای مختلفی می‌توان میلگرد صنعتی و ساختمانی را از هم تفکیک کرد که عبارتند از:

  • شکل ظاهری: میلگردهای صنعتی و ساختمانی از نظر شکل ظاهری با هم تفاوت دارند. میلگردهای ساختمانی همان میلگردهای آجدار هستند که روی سطح خود برجستگی‌هایی دارند. در حالی که میلگردهای صنعتی ساده و بدون آج هستند. میلگردهای ساده همان میلگردهای A1 هستند که معمولا در صنایع مختلف کاربردهای متداولی دارند.
  • خواص مکانیکی و ترکیبات شیمیایی: یکی دیگر از تفاوت‌های میلگرد صنعتی و ساختمانی، خواص مکانیکی و ترکیبات شیمیایی هرکدام از آن‎ها است. آلیاژ ST37 نوعی آلیاژ است که در میلگرد ساختمانی استفاده می‌شود، استفاده از این نوع آلیاژ مقاومت و استحکام بالایی به میلگرد می ‌بخشد. علاوه بر این، خواص مکانیکی هرکدام از این میلگردها هم متفاوت است. به عنوان مثال خواص مکانیکی میلگردهای ساختمانی باید به صورتی باشد که باعث شود میلگرد مورد نظر استحکام بالایی در برابر کشش و سختی داشته باشد، این در حالی است که آنچه که در میلگردهای صنعتی مهم است، قابلیت خم‌کاری و انعطاف‌پذیری آن‎ها است. میلگردهایی که در صنایع به کار گرفته می‌شوند، باید از این دو قابلیت برخوردار باشند.
  • از نظر قطر و سایز: پارامتر دیگری که باعث تفاوت میلگرد صنعتی و ساختمانی می‌شود، سایز میلگرد است. به طور کلی میلگردها در سایزهای مختلفی تولید می‌شوند. میلگردهای ساختمان‌سازی سایزهایی بین 8 تا 32 میلی‌متر دارند. در صورتی که میلگردهای صنعتی را می‌توان حتی بیشتر از سایز 32 میلی‌متر سفارش داد، چرا که هرکدام از صنایع با توجه به نوع تولید و استفاده خودشان از میلگرد، به یک سایز مشخص از این محصول نیاز دارند.

میلگرد صنعتی با میلگرد ساختمان چه تفاوتی دارد؟

کاربردهای میلگرد صنعتی

از کاربردهای میلگرد صنعتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خودروسازی
  • ادوات کشاورزی
  • تولید برخی از اتصالات
  • ساخت پیچ و مهره
  • ساخت خاموت
  • صنایع مهمات
  • ساخت مفتول (ساخت مفتول با میلگردهای صنعتی سایز پایین قابل انجام است.)

در این مطلب در مورد انواع میلگرد صنعتی، کاربرد هرکدام و تفاوت میلگرد صنعتی با میلگرد ساختمانی صحبت شد. کیفیت میلگرد صنعتی به این دلیل که در بسیاری از صنایع از آن استفاده می‌شود، اهمیت زیادی دارد. این نوع میلگردها باید به صورتی ساخته شوند که عملکرد بالایی داشته باشند. بنابراین مهم است که قبل از خرید این محصول در مورد ویژگی‌های آن، کیفیت، کارائی و... اطلاعاتی داشته باشید تا بتوانید یک محصول باکیفیت خریداری کنید. شهر آهن به عنوان یکی از شرکت‌های معتبر در زمینه فروش مقاطع فولادی فعالیت دارد. برای این که بتوانید تجربه خرید راحت و بی‌دغدغه میلگرد صنعتی را داشته باشید، می‌توانید با کارشناسان شهرآهن در تماس باشید. کارشناسان ما راهنمایی‌های لازم را در مورد خرید هر محصول در اختیار شما قرار می‌دهند.