فروسیلیس چیست؟

بعد از اکسیژن، ماده ای که بیشتر از هر ماده دیگری در طبیعت وجود دارد، سیلیسیم است و آن را به شکل کوارتز استخراج می کنند. این ماده کاربردهای زیادی دارد، از جمله آلیاژهای این ماده که استفاده های صنعتی زیادی دارد، فروسیلیس است. در ادامه مطلب قصد داریم به صورت مختصر فروسیلیس را تعریف کنیم و اهمیت آن را در صنایع مختلف بیان کنیم. قسمت بیشتر این ماده از سیلیسیم (90%) و آهن (10%) تشکیل شده است. اما مواد دیگری مثل گوگرد، فسفر، آلومینیوم و منگنز نیز به میزان بسیار اندکی در ترکیب فروسیلیس وجود دارد. ماده دیگری هم که در این ترکیب وجود دارد، کربن است. فرایند تولید فروسیلیس که به آن فروسیلیسم گفته می شود، شامل حرارت دادن و ذوب کردن سیلیس و برخی روش های دیگر است. این فرایند را در درون کوره های القایی انجام می دهند.
شارژ این کوره قائم، از قسمت بالایی آن صورت می گیرد؛ یعنی دریچه ای که برای ریختن مواد خام استفاده می شود، در قسمت بالایی آن است. تخلیه آن نیز از پایین قابل انجام است؛ یعنی مواد مذاب از قسمت پایین کوره خارج می شوند. در فرآیند تولید فروسیلیسم، مواد اولیه که شامل پوسته اكسیدی و سنگ سـیلیس است (به صورت دانـه بندی شده) به همراه مواد احیاء کنند همچون زغال چوب، كك و زغال سنگ از طریق انبارهای روزانه به وسیله سیستم انتقال مواد، به کوره ذوب منتقل می شوند. در مقالات سایت شهرآهن این امکان را  دارید تا تمام اطلاعات مورد نیاز در رابطه با میلگرد و تمام مقاطع فولادی و همچنین قیمت میلگرد زاگرس، کاهش قیمت میلگرد امروز و بسیاری اطلاعات مفید دیگر را مطالعه کنید. 

فروسیلیس چیست؟

تعریفی مختصر و کاربردی از فروسیلیس

گفتیم که فروسیلیس به نوعی آمیژان گفته می شود که از سیلیسیم و آهن تشکیل شده است و تقریبا 90% آن را سیلیسیم و 10 درصد آن را آهن تشکیل داده است. کارخانه های فولادسازی از جمله مصرف کنندگانی هستند که بیشترین سهم مصرف فروسیلیس را به خود اختصاص داده اند. این کارخانه ها از تمام فروسیلیس مصرفی در سال، چیزی در حدود سی و هشت هزار تن را مصرف می کنند. ریخته گری ها نیز مصرف بسیار زیادی از این ماده دارند که در مجموع با فولادسازی ها، در کل حدود 50 هزار تن مصرف فروسیلیس دارند.
تأمین نیاز صنعت کشور به فروسیلیس تا قبل از اینکه در داخل کشور شرکتی تأسیس شود، به وسیله واردات بود. ولی در حال حاضر پس از اینکه صنعت فروآلیاژسازی رایج شد و کارخانه هایی در این زمینه شروع به فعالیت کردند، نیاز به فروسیلیس وارداتی کمتر شد؛ تا جایی که ایران اقدام به صادرات فروآلیاژها نمود.

فروسیلیس در صنایع مختلف

فروسیلیس در صنایع مختلف به خصوص در صنایع متالورژی، استفاده می شود. استفاده از این ماده در صنایع مختلف، بستگی به این دارد که ترکیب سیلیس و آهن آن و ناخالصی های دیگر آن چگونه است. برای مثال استفاده از فروسیلیس در صنعت مربوط به متالورژی به منظور اکسیدزایی، جوانه زایی و آلیاژی است. سیلیسیمی که به صورت خالص است، در صنایع الکترونیکی به منظور نیمه عادی و یا به منظور یکسو کننده کابرد دارد. از مشتقات این ماده برای تولید لعاب و لاستیک ها استفاده می شود. همچنین برای تولید رزین سیلیسیمی نیز از مشتقات این ماده استفاده می شود.

فروسیلیس

چرا به فروسیلیس نیاز داریم؟

صنایعی که مربوط به ریخته گیری و یا تولید فولاد هستند، بیشترین سهم از مصرف فروسیلیس را دارند:

  1. اكسیژن زدا: همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم، فروسیلیسیم در صنایع تولید فولاد به عنوان اكسیژن زدا کاربرد دارد.
  2. جوانه زا: به خاطر گرافیت زائی بالای سیلیسیم، از آن برای جوانه زایی استفاده می شود تا بتوان از آن چدن های خاکستری تولید کرد.
  3. عنصر آلیاژی: یک ماده مهم در آلیاژهایی آهنی و غیرآهنی به شمار می رود. همچنین این ماده به منظور اضافه کردن ماده سیلیسیم چدن و یا چدن کاربرد دارد.
  4. در تولید آلیاژها به عنوان یک ماده احیاکننده کاربرد دارد.

برای مثال زمانی که از این ماده در فولاد استفاده می شود، باعث می شود که خواص مختلف فولاد مثل استحکام، سختی و .... آن بیشتر شود یا مثلاً زمانی که این ماده به مذاب اضافه می شود، مانع از ایجاد کابربیدهای غیرضروری می شود.
در پایان این مطلب قصد داریم سایت خرید و فروش آهن آلات شهر آهن را به شما معرفی کنیم. این مجموعه جزو معتبرترین و با تجربه ترین مجموعه ها است. اگر تمایل به تهیه فروسیلیس را دارید، می توانید به این مجموعه مراجعه کرده و محصولات مورد نظر خود را با کیفیت قابل قبول و قیمتی مناسب خریداری کنید.