قیمت آهن , محدودیت فولادسازان

خبرهایی شنیدیم در خصوص اینکه احتمال اعمال محدودیت از دو جهت به فولادسازان قوت گرفته است : 

1- اعمال مجدد سهمیه بندی در خصوص الزام حداقل عرضه حجم مشخصی از

شمش آهن

به بازار داخلی توسط فولادسازان  

2- اعمال برخی محدودیت ها در عرصه های

صادرات آهن

با محوریت اولویت قرار گرفته شدن تامین بازار داخلی

شنیده شد، به دلیل غفلت مجدد فولادسازان در تامین نیاز داخلی؛ آنطور که شایسته مصرف کننده نهایی بازار داخلی است؛ و به دلیل پدیدار شدن مجدد التهاب در بازار داخلی فولاد، وزارت محترم صمت مجددا به این موضوع ورود کرده و در حال مذاکره با فولادی ها در این خصوص است.

شنیدیم که رایزنی ها و چانه زنی ها در این خصوص مجددا مدتی است شکل گرفته و به احتمال زیاد برخی محدودیت ها در دو سوی "سهمیه بندی عرضه شمش داخلی" و "اعمال محدودیت هایی در حوزه صادرات فولاد" مجددا روی میز قرار گرفته است.

شنیدیم که به دلیل تعهدات فولادی ها در حوزه های صادراتی و بسته شدن تعهدات آنها برای تحویل کالای فروخته شده تا پایان ماه فوریه؛ احتمال اعمال این محدودیت ها از اواخر فروردین ماه سال آتی، بنا بر صلاحدید وزرات محترم صمت، مجددا قوت گرفته است .

 

اما اوضاع در بازار داخلی

میلگرد 

قیمت میلگرد آجدار

در بازار داخلی بنا بر آخرین شنیده‌های بازار و شاخص متوسط و تقریبی ۴۷۰۵ تومان/کیلو ( با احتساب مالیات ارزش افزوده)؛ نسبت به روزهای گذشته با افزایش حدودا ۱۰ تومانی دیده شد.

علت افزایش شاخص متوسط قیمت میلگرد آجدار مربوط میشود به ادامه افزایش قیمت‌ها در کمتر از یک سوم مبادی فروش این کالا ولی همانطوریکه پیش تر عنوان شد، حداقل دو روزی است که از حجم تقاضاهای داخلی به جهت اشباع نسبی انبارها و جذاب نبودن قیمتهای شنیده شده بازار خارج از بورس کالا، کاسته شده است.
همانطوریکه تقریبا برای اکثر فعالان حوزه فولاد مشخص است، مقدار زیادی از ورود این حجم تقاضاها به بازار و بورس کالا؛ یا سرمایه های سرگردان به منظور سفته بازی و نوسان گیری است یا پیش خرید به دلیل ترس از افزایش قیمت‌ها به واسطه منطق دلاری و روند افزایشی دلار است‌. درصورتیکه تقاضای واقعی بالفعل و موثر برخط مصرفی، خیلی کمتر از این حجم تقاضایی بوده که طی دو هفته اخیر وارد بازار شده و همین تقاضای کاذب هم، به محض اطمینان بازار نقدینگی از حصول روند ثبات، خود مسبب رکود سنگین خواهد شد.

 

بازار آهن و فولاد

جهانی 

ابتدای هفته جاری، به واسطه روند نزولی و تضعیف فرایند خرید در عمده بازارها؛ روند افزایشی قیمتهای

شمش آهن صادراتی

CIS هم معکوس شد.

علت این چرخش، حجم عظیمی از پیش خرید های صورت گرفته در هفته های اخیر بوده است. دلیل دیگر این پیشامد؛ تضعیف بازار وارداتی قراضه آهن ترکیه متاثر از شمش ارزان قیمت چین، پس از بازگشایی تعطیلات سال نو در این کشور آسیای شرقی بوده است.
تولیدکنندگان حوزه CIS عنوان نموده اند : " همه بازیگران بازار در حال حاضر در وضعیت احتیاطی قرار گرفته اند و لذا تقاضا بسیار ضعیف شده است. " در این شرایط، کارخانجاتی که هنوز محصولی برای فروش دارند، نرخ محصولات خود را در مقایسه با نرخ هفته گذشته در دامنه ۴۷۰ الی ۴۷۵ دلار/تن؛ به محدوده ۴۶۰ الی ۴۷۰ دلار/تن فوب دریای سیاه کاهش دادند.
منبعی اعلام کرد : "بازار خیلی سریع رشد کرده است، و به همین دلیل قیمت مناسب با تعدیل میبایست در محدوده ۴۵۰ الی ۴۵۵ دلار/تن فوب بایستد." ...

همانطوریکه بارها عنوان شد؛ این روزها و در این قلل مرتفع قیمت ها، میباست بسیار با احتیاط حرکت کرد چراکه بعید نیست فرجام بازار داخلی مقاطع طویل فولادی در کشور ما هم بعد از سال نو، وضعیتی مشابه بازارهای صادراتی CIS پیدا کند :
" حجم عظیمی از پیش خرید های صورت گرفته پیش از عید و پیشخور شدن تقاضاها و در ادامه خلاء تقاضا و رکود احتمالی پس از آن "