بهادر احرامیان نایب‌رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با توجه به انتخاب وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: اولویت اصلی این صنعت در حال حاضر حفظ جریان صادرات است. صادراتی که برای پیدا کردن بازارهای صادراتی آن کارخانه های فولادی زحمت زیادی کشیده اند اما متاسفانه اقدام خطرناکی که در یک سال و نیم گذشته در این زمینه صورت گرفته این است که کنترل بازار داخلی به مجوزهای صادراتی متصل شده است و با هدف تنظیم بازارهای داخلی، با جریان صادرات بازی شد.

احرامیان به تاثیر محدودیت های صادراتی بر روی سرمایه گذاران بخش های مختلف صنعت پرداخت و افزود: به نظر من محدودیت های صادراتی ناشی از کنترل بازارهای داخلی به جز اینکه بازارهای صادراتی ما را در میان مدت متاثر می کند، سیگنال های بسیار بدی هم به سرمایه گذاران بخش فولاد ارسال می کند. زیرا در این سال ها ظرفیت سازی خوبی در صنعت فولاد ایجاد شده بود و این صنعت داشت از پوشش نیاز داخل فراتر می رفت و وارد فاز مازاد تولید می شد. دولت هم در سال های قبل، از حمایت جریان صادرات در این بخش صحبت کرده بود و هیچگاه صحبت از این نبود که صادرات را به تنظیم بازارهای داخلی گره بزند و مازاد تولید ابزاری بشود برای کنترل آن اما متاسفانه شاهد این هستیم که این اتفاق در حال رخ دادن است و این سیگنال منفی نه فقط در بخش فولاد که در تمام بخش هایی که سرمایه گذاری می شود تا از مرز پوشش داخل عبور کنند و وارد بخش صادرات شوند؛ ارسال می شود.

نایب‌رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در ادامه با اشاره به اشراف وزیر جدید صمت بر مسائل صنعتی کشور مخصوصاً صنایع فلزی گفت: سابقه وزیر جدید صمت در دو استان صنعتی کشورمان نشان می دهد ایشان با مسائل صنعت مخصوصاً صنایع فلزی کاملا آشنا هستند و رشد صنایع مختلف در زمان مسئولیت ایشان در این دو استان، نشان دهنده آشنایی کامل ایشان با مسائل صنعتی است و امیدواریم ایشان محدودیت های صادراتی و بخشنامه وزاتخانه صمت در زمینه صادرات محصولات فولادی را هرچه سریعتر اصلاح نماید.

نماینده رسته نورد در هیئت مدیره انجمن فولاد در ادامه در مورد صادرات بخش پایانی زنجیره فولاد به جای ابتدای زنجیره گفت: این قانون اقتصاد است که هرجا اگر ارزش افزوده واقعی بییشتری وجود داشته باشد، صادات آنجا اتفاق بیفتد و همه طرفدار این موضوع هستند اما مشکل جایی پیش می آید که به دلیل تنظیم بازار و هر دلیلی دیگری قیمت محصول یکی از حلقه های زنجیره پایین نگه داشته می شود و این موقعیتی را ایجاد می کند برای صادرات یک بخش دیگری از زنجیره، موقعیتی که نه به دلیل یک توجیه اقتصاد واقعی، بلکه به دلیل مداخله ای که در بازار صورت گرفته به وجود می آید وگرنه ارزش افزوده بیشتر تولید کردن، هدف همه است و بسیار کار درست و نیکویی است.

احرامیان در خاتمه در باره روند فعالیت صنعت فولاد در جهان در طی شش ماهه دوم سال جاری گفت: شواهد نشان می دهد که ما هرچقدر که به فصل سرما نزدیک می شویم، اعمال محدودیت ها در کشورهای مختلف برای جلوگیری از موج های جدید شیوع ویروس کرونا بیشتر می شود و فعالیت های اقتصادی با کاهش روبرو می شود و فکر نمی کنم خیلی سال پر مصرفی از نظر محصولات فولادی در پیش رو داشته باشیم.

 

انتهای پیام