پایگاه خبری فولاد ایران - کرونا نشان داد ، صنعت خودروی جهان به چین وابسته است و با تعطیلی کارخانجات خودروسازان جهان در ووهان، آنان روزانه تقریباً 6 میلیون دلار ضرر مالی می دهند.

به گفته رسانه های دولتی چین ، شیوع کرونا ویروس در ووهان، مرکز تجاری این کشور، باعث شد تا فعالیت خودروسازان جهان در زمینه تولید قطعات خودرو به تعطیلی کشانده شود، این خودروسازان خارجی از جمله هوندا ، نیسان ، جنرال موتورز و رنو، با این تعطیلی متحمل روزانه حدود 5/69 میلیون دلار ضررمالی شدند.

یکی از کارمندان صنعت خودروسازی در”ووهان ” به گلوبال تایمز گفت: “برخی از تأمین کنندگان قطعات خودرو در ووهان اکنون به انبارها متکی هستند ، اما به زودی قطعات موجود در انبارها نیز تمام می شوند. یکی دیگر ازمشکلاتی که وجود دارد ،دروغ هایی است که در مورد زنجیره تامین قطعات و تحویل آنها گفته می شود و اینکه این زنجیره تامین به حالت نرمال قبلی برمی گردد که این سخنان حقیقت ندارد.

شهر ووهان در استان هوبی ، همانجایی که گفته می شود مرکز شیوع کروناویروس بوده است ، به دلیل خطرابتلای بیشترسایر افراد در قرنطینه قرار دارد ، این مرکز یکی از قطب های اصلی خودروسازی در چین است ودر این میان، میزبان خودروسازان آمریکایی ، اروپایی و ژاپنی ودیگران است. در سال 2018 ، بیش از 1.7 میلیون واحد وسایل نقلیه به ارزش حدود 400 میلیارد یوان (57 میلیارد دلار) از خطوط تولید  این شهر برای فروش آماده شد.

از آنجا که از اواخرژانویه شهر ووهان جهت مصون ماندن ساکنین آن از فراگیر شدن ابتلا به کروناویروس قرنطینه شد، تأسیساتی که در آنجا و در مناطقی که در همسایگی آن شهر فعالیت می کردند  مجبور به متوقف کردن خط  تولید خود شدند و به این ترتیب از آن زمان به بعد در یک تعطیلی طولانی بسر می برند.

طبق گزارش گلوبال تایمز ، به گفته لی کوآن مدیر کمیته برگزارکننده نمایشگاه بین المللی قطعات خودروی چین ( ووهان) ، شرکت های مستقر در هوبی، اجازه ندارند تا قبل از 11 مارس به از سرگیری فعالیت خطوط تولید خود اقدام نمایند و حتی اگر محدودیت ها در منطقه با اپیدمی کرونا طولانی تر نشود ، باز هم راه اندازی خطوط تولید خودروسازان خارجی، چندین هفته دیگر طول خواهند کشید. آقای لی افزود: “حتی پس از شروع مجدد تولید ، تقریباً یک ماه و نیم زمان می رود تا سرمایه گذاری های مشترک خارجی برای راه اندازی تمام  ظرفیت خطوط تولید خود اقدام نمایند.

کرونا ویروس نشان داده است که زنجیره تامین جهانی صنعت خودرو به چین وابسته است. به گفته کارشناس صنعت اتومبیل ، لورن فیکس ، این وقایع می تواند به احتمال زیاد تولید کنندگان جهانی را برای همکاری با تأمین کنندگان پشتیبان ، به عنوان مثال هند یا تایلند سوق دهد تا از این طریق، از زیان مالی خود جلوگیری کرده و بتوانند از برند تجاری خود محافظت نمایند.

تحلیلگران اقتصادی می گویند: هیچ تولید کننده ای به این شکل سرمایه خود را معطل تاثیرات کرونا ویروس قرار نمی دهد. و قطعا از تامین کننده های پشتیبان استفاده خواهد کرد تا سرمایه اش را نجات دهد. همانطور که شرکت BMW دو میلیارد دلار برای راه اندازی کارخانه باتری سازی سرمایه گذاری کرده است و مطمئنا آنان نمی خواهند مجددا برای شروع فعالیت خود این بار به چین اعتماد کنند.

منبع: اقتصاد برتر