جدول وزن آهن آلات
جداول وزنی

از کاربردی ترین ابزارهای موردد استفاده در صنعت آهن آلات، جداول وزنی و نحوه محاسبه هرکدام از آن ها است. در ادامه میتوانید مشخصات هر یک محصولات همراه با کاربردهای آنها مشاهده نمایید.

جدول وزن آهن آلات

پیش‌بینی-افزایش-قیمت-«وکیوم-باتوم»-دلیل-کم‌استقبالی-خریداران-ناهمگامی-قیمت‌های-پایه-با-بازار-آزاد-از-ارزندگی-قیمت‌ها-کاست

طی هفته گذشته، با افزایش قیمت دلار، قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی نیز افزایش پیدا کرد، با این وجود اما در بازار آزاد شاهد نوسان دلاری قابل توجهی نبودیم که به موجب آن شاهد از دست رفتن ارزندگی قیمت‌ها در بازار کالایی بودیم؛ همچنین همزمان با رشد قیمت نفت، کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند قیمت وکیوم باتوم نیز پیدا کند؛ این موضوع سبب شد تا در چند روز گذشته متقاضیان تمایل زیادی به خرید این محصول نداشته باشند.

اقتصاد آنلاین - لیلی شهیر؛ طی هفته گذشته (15 تا 20 دی) مجموع تالارهای بورس کالا ارزشی حدود 1.6 هزار میلیارد تومان داشت که در یک هزار و 748 قرارداد منعقد شدند. از این میزان حدود یک هزار و 500 میلیارد آن به رینگ داخلی تعلق داشت. همچنین، تالار محصولات صنعتی با حدود 764 میلیارد تومان بیشترین ارزش را در تالارهای موجود به خود اختصاص داد.

طی هفته گذشته، با افزایش قیمت دلار، قیمت‌های پایه محصولات نیز افزایش پیدا کرد، با این وجود اما در بازار آزاد شاهد نوسان دلاری قابل توجهی نبودیم که به موجب آن شاهد از دست رفتن ارزندگی قیمت‌ها در بازار کالایی بودیم. همچنین با رشد قیمت نفت، کارشناسان افزایش قیمت وکیوم باتوم را در تالارفراورده‌های نفتی پیش‌بینی می‌کنند، این موضوع سبب شد تا در چند روز گذشته متقاضیان تمایل زیادی به خرید این محصول نداشته باشند.

گفتنی است، در هفته گذشته، طبق معمول شاهد رقابت ورق‌های فولادی شرکت فولاد مبارکه بودیم؛ اما «روی» در بورس کالا با همچنان با کمبود تقاضا مواجه است. کارشناسان دلیل این موضوع را بالا بودن قیمت این محصول می‌دانند.

روز شنبه؛ رینگ پتروشیمی با مازاد عرضه مواجه شد / تیرآهن (ذوب) در راس معاملات نشست

در نخستین روز از هفته گذشته (15دی)، اغلب محصولات تالار صنعتی به طور رقابتی انجام شدند. پرارزشترین معامله این تالار به تیرآهن ۱۴ تا ۱۸ شرکت ذوب آهن اصفهان (ذوب) به میزان حدود ۱۱ میلیارد تومان تعلق داشت. این محصول با هشت درصد رقابت نسبت به قیممت پایه، کیلویی ۳۴۷۱ تومان فروخته شد و نسبت به معامله قبلی خود حدود ۰.۲۲ درصد افت قیمت داشت.

ذوب آهن اصفهان نیز در این روز دو سبد مخلوط با حجم های 2200 تن و 3300 تن را نیز با قیمت پایه 3211‌ تومان (4.13 درصد بالاتر از پایه و قیمت معامله قبلی) عرضه کرد. این محصولات به ترتیب با میانگین قیمت 3330‌ تومان (3.7 درصد بالاتر از پایه) و 3411 تومان( 6.22 درصد بالاتر از پایه) معامله شدند.

همچنین طی این روز، همه معاملات تالار محصولات پتروشیمی و نفتی به قیمت پایه معامله شد. در این میان، پرارزش ترین معاملات این تالار به «پلی بوتادین رابر 1220» شرکت پتروشیمی شازند (شاراک) به میزان حدودی 6.4 میلیارد تومان اختصاص داشت. این محصول به قیمت پایه، کیلویی 12800 تومان به طور نقدی معامله شد. این محصول نسبت به معامله قبلی خود در (8 دی) حدود یک درصد رشد قیمت داشت.

شایان ذکر است، در این روز کالای «استایرن بوتادین رابر روشن 1502» پتروشیمی بندر امام نیز به قیمت پایه، کیلویی 12271 تومان معامله شد. این محصول جزو چرارزشترین معاملات این تلار بود و حدود چهار میلیارد تومان ارزش داشت. این محصول نیز نسبت به معامله قبلی خود در هشتم دی حدود یک درصد افزایش قیمت داشت.

شایان ذکر است، طی معاملات روز شنبه «وکیوم باتوم» پالایش نفت شیراز (شراز) 5000 تن وکیوم باتوم را با قیمت پایه 2146 تومان (برابر با پایه قبلی در دوم دی ماه) در بورس کالا عرضه کرد که 500 تن به قیمت پایه معامله شد.

روز یکشنبه؛ شمش (ایرالکو) با 28 میلیارد تومان ارزش معاملات، صدرنشین شد / پتاس (مجتمع خور و بیابانک) تنها کالای رقابتی بود

یکشنبه هفته گذشته (16 دی) همه محصولات تالار صنعتی با قیمت پایه انجام شد؛ به اعتقاد کارشناسان، این اتفاق به دلیل ارزان بودن برخی محصولات در بازار آزاد و به دنبال آن نبود متقاضی برای کالاها با قیمت‌های موجود در بورس‌کالا عنوان می‌شود. همچنین، در این روز پرارزشترین معامله تالار صنعتی به شمش آلومینیوم ۹۹.۸ (فایرا) به میزان حدود ۲۸ میلیارد تومان تعلق داشت. این محصول با قیمت پایه، کیلویی 18 هزار و 590 تومان فروخته شد و نسبت به معامله قبلی خود در 12 آبان، حدود 3.4 درصد افت قیمت داشت.

مس کاتد شرکت ملی مس ایران (فملی) نیز جزو معاملات پرارزش این روز (حدود 13 میلیارد تومان) تالار صنعتی بود. این محصول با قیمت پایه کیلویی 53 هزار و 163 تومان تن معامله شد و نسبت به معامله قبلی خود در دهم دی، 3.5 درصد افت قیمت داشت.

در این روز همه معاملات تالار محصولات پتروشیمی و نفتی (به جز پتاس) به قیمت پایه معامله شدند. پتاس مجتمع (پتاس خور و بیابانک) با حدود ۲۳.۶ درصد رقابت نسبت به قیمت پایه، کیلویی ۱۹۳۵ تومان فروخته شد و حدود دو میلیارد تومان ارزش داشت. پرارزشترین معاملات این تالار نیز به «وکیوم باتوم» شرکت پالایش نفت بندرعباس (شبندر) به میزان حدودی ۱۴ میلیارد تومان اختصاص داشت.

شایان ذکر است، در این روز وکیوم باتوم شرکت پالایش نفت تهران (شتران) نیز به قیمت پایه، کیلویی 2044 تومان معامله شد. این محصول جزو پرارزشترین معاملات این تالار بود و حدود 2.6 میلیارد تومان ارزش داشت و نسبت به معامله قبلی خود در نهم دی تغییر قیمتی نداشت.

محصولات پتروشیمی همزمان با افزایش نرخ دلار نیمایی رقابتی شدند/ رقابت سخت ورق‌های فولادی در روز دوشنبه

دوشنبه گذشته (17 دی) اغلب محصولات تالار صنعتی و معدنی با قیمت پایه انجام شدند. در این میان، ورق های شرکت فولاد مبارکه اصفهان شاهد بیشترین رقابت بوند. ورق گرم B به عنوان یکی از پرتقاضاترین ورق های این شرکت با 9.08 درصد رقابت نسبت به قیمت پایه، کیلویی 4218 تومان معامله شد. این محصول نسبت به معامله قبلی خودردر دهم دی، حدود دو درصد افت قیمت داشت. ورق گرم سی، نیز با اندکی رقابت (0.02 درصد) با قیمت کیلویی 3703 تومان فروخته شد. این محصول نسبت به معامله قبلی خود در 10 دی، حدود 2 درصد افزایش قیمت داشت. ورق سرد  نیزB، نیز با 12.3 درصد رقابت نسبت به قیمت پایه کیلویی 4825 تومان فروخته شد. این محصول هم نسبت به معامله قبلی در 10 دی، یک درصد رشد قیمت داشت.

پرارزشترین محصول این تالار نیز به شمش بلوم فولاد خوزستان (فخوز) به میزان حدودی 65.8 میلیارد تومان اختصاص داشت. این محصول با دو برابر کردن عرضه خود کل تقاضا را پوشش داد و در نرخ پایه کیلویی 2862 تومان معامله شد و نسبت به معامله قبلی خود در 14 آذر، حدود 10 درصد کاهش قیمت داشت.

گفتنی است، ذوب آهن اصفهان (ذوب) هم دو سبد تیرآهن مخلوط هر کدام به حجم  2200 تن و با قیمت پایه 3168‌ تومان (1.18 درصد بالاتر از پایه قبلی) عرضه کرد. این محصولات به ترتیب با میانگین قیمت 3438‌تومان (8.53 درصد بالاتر از پایه و 9.57 درصد بالاتر از میانگین معامله قبلی) و 3479 تومان ( 9.82 درصد بالاتر از پایه و 10.87 درصد بالاتر از میانگین معامله قبلی) معامله شدند.

طی این روز همچنین، همزمان با رشد قیمت‌های پایه به دلیل رشد ۲.۸ درصدی دلار نیمایی، رقابت خریداران نیز نسبت به هفته گذشته افزایش داشت و اکثر محصولات به قیمت بالاتر از هفته گذشته معامله شد. در این میان، پرارزشترین معاملات تالار پتروشیمی به «پلی پروپیلن نساجی۵۱۰» شرکت پروپیلن جم به میزان حدودی ۲۱.۳ میلیارد تومان تعلق داشت.

در این روز همزمان با رشد قیمت‌های پایه به دلیل رشد 2.8 درصدی دلار نیمایی، رقابت خریداران نیز نسبت به هفته گذشته افزایش داشت و اکثر محصولات به قیمت بالاتر از هفته گذشته معامله شد. در این میان، پرارزشترین معاملات این تالار به این محصول «پلی پروپیلن نساجی510» شرکت پروپیلن جم به میزان حدودی 21.3 میلیارد تومان تعلق داشت. این محصول با حدود 22 درصد رقابت نسبت به قیمت پایه، کیلویی 11 هزار و 272 تومان تن به طور نقدی معامله شد و نسبت به معامله قبلی خود در (10دی) حدود یک درصد افت قیمت داشت.

عقب‌نشینی خریداران در رینگ پتروشیمی/صدرنشینی معامله وکیوم‌باتوم (شبندر) با ۴۱ میلیارد تومان ارزش در روز سه‌شنبه

سه‌شنبه گذشته (18 دی)، اغلب معاملات محصولات پتروشیمی به قیمت پایه انجام شد؛ به اعتقاد کارشناسان دلیل عقب نشینی خریداران در رینگ پتروشیمی، میتواند رشد قیمت‌ها در هفته گذشته و بالا آمدن قیمت‌های پایه باشد؛ این موضوع در کنار شرایط تولید کنونی سبب شده تا خرید این کالاها فعلا به صرفه نباشد.

گفتنی است، بیشترین ارزش معاملات بورس‌کالا در این روز به «وکیوم باتوم» پالایش نفت بندرعباس به میزان حدودی 41 میلیارد تومان اختصاص یافت. این محصول به قیمت پایه کیلویی دو هزار و 146 تومان به طور نقدی فروخته شد. این محصول به طور خصوصی عرضه و معامله شد و قیمت آن در معامله قبلی (16 دی) کشف شده بود.

شایان ذکر است، طی این روز در تالار صنعتی سه محصول عرضه شد که تنها یکی از آنها (میلگرد 14 تا 18 فولاد کرمان) مورد معامله قرار گرفت. اغلب این معاملات به قیمت پایه انجام شدند؛ در این میان پلی اتیلن ها و برخی دیگر با اندکی رقابت معامله شدند.

«پلی اتیلن سبک خطی 0209» شرکت پتروشیمی امیرکبیر نیز از دیگر محصولات پر‌معامله این روز بود. این معامله ارزشی به میزان حدودی 28.4 میلیارد تومان داشت. این محصول به قیمت میانگین کیلویی هشت هزار و 618 تومان و حدود یک درصد افزایش نسبت به قیمت پایه تن به طور نقدی فروخته شد و نسبت به معامله قبلی خود در 12دی، حدود 4.7 درصد افت قیمت داشت.

طی این روز، در تالار صنعتی سه محصول عرضه شد که تنها یکی از آنها (میلگرد 14 تا 18 فولاد کرمان) مورد معامله قرار گرفت. میلگرد 14 تا 18 فولاد کرمان بدون رقابت، کیلویی 3216 تومان فروخته شد و حدود 707 میلیون تومان ارزش داشت این محصول نسبت به معامله قبلی خود در 11 دی، حدود 2.7 درصد افزایش قیمت داشت.

شمش «فخوز» پر‌ارزشترین معامله تالار صنعتی/ افت قیمت۴ درصدی سود کاستیک (اروند) روز چهارشنبه

روز گذشته، چهار‌شنبه (19 دی)، اغلب محصولات تالار صنعتی و معدنی به طور رقابتی انجام شدند. دراین میان، پرارزشترین محصول به شمش بلوم (فخوز) به میزان حدودی ۱۳۱.۶ میلیارد تومان اختصاص داشت. این محصول در نرخ پایه کیلویی 2862 تومان معامله شد و نسبت به معامله قبلی خود در 17 دی، تغییر قیمتی نداشت.

شایان ذکر است، سبد مخلوط شرکت «ذوب آهن اصفهان» هم با رقابت 2.3 درصدی نسبت به قیمت پایه، کیلویی 3243 تومان در حجم 11000 تن فروخته شد. این محصول با 35.6 میلیارد تومان ارزش معاملات، جزو پر معامله ترین کالاهای تالار صنعتی بود.

همچنین طی این روز، شمش آلومینیوم شرکت ایرالکو (فایرا) با حدود 0.26 درصد افزایش نسبت به قیمت پایه کیلویی 18640 تومان معامله شد و نسبت به معامله قبلی خود در 16 دی نیز حد.د 0.26 درصد افزایش قیمت داشت.

در این روز اغلب معاملات تالار پتروشیمی و فراورده های نفتی مانند هفته گذشته بودند و تغییر چندانی نداشتند. در این میان، پرارزشترین معامله به «وکیوم باتوم» شرکت پالایش نفت بندرعباس به میزان حدودی ۲۸ میلیارد تومان تعلق داشت. این محصول با قیمت پایه، کیلویی 2146 تومان به طور نقدی معامله شد و نسبت به معامله قبلی خود در (16دی) شاهد تغییر قیمتی نبود.

شایان ذکر است، قیر «پالایش نفت کرمانشاه» نیز با 3.4 درصد رقابت نسبت به قیمت پایه کیلویی 2328 تومان فروخته شد و نسبت به معامله قبلی خود در 17 آذر، حدود 19 درصد افت قیمت داشت. این محصول جزو معاملات پرارزشاین روز بود و حدود 23.2 میلیارد تومان ارزش داشت.