۱۰-پرونده-بزرگ-احتکار-با-رقم-۱۰۰-میلیارد-تومان-در-آذربایجان-شرقی-تشکیل-شد

معاون بازرسی‌‌ نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با اشاره به این‌که در دو هفته اخیر ۱۰ پرونده بزرگ احتکار با رقم ۱۰۰ میلیارد تومان کشف شد، گفت: کالاهای کشف شده برنج، حبوبات، روغن، موتور آسانسور، لوازم خانگی و میلگرد است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، اسماعیل عطاپور در جلسه ستاد تنظیم بازار آذربایجان‌شرقی، با اشاره به این‌که در دو هفته اخیر 10 پرونده بزرگ احتکار با رقم 100 میلیارد تومان کشف شد، اظهار داشت: کالاهای کشف شده برنج، حبوبات، روغن، موتور آسانسور، لوازم خانگی و میلگرد است که در ثبات بازار اثرگذار بود.

وی با بیان اینکه این کالاها با ارز دولتی وارد کشور شده است، افزود: برخی از کالاها احتکار شده بودند و برخی نیز علی‌رغم وارد کردن با نرخ ارز دولتی، با ارز آزاد عرضه می‌شد که به دلیل گران فروشی با متخلفان برخورد شد. 

وی ورود گوشت گوسفندی و بازرسی از مراکز عرضه را یادآور شد و گفت: مصرف گوشت گوسفند توسط مردم، 10 تا 15 درصد کل گوشت قرمز است که بیشترین مصرف گوشت گوساله و گاو است اما قاچاق دام به شدت از استان در حال انجام است و به استان‌های دیگر و خارج از کشور ارسال می شود که باید مانع این اقدام شد.

عطاپور، بر نظارت جدی بر تولید و عرضه شیر خام و مرغ زنده اشاره کرد و افزود: بر اساس تصمیم جلسه قبل ستاد تنظیم بازار، باید قیمت به صورت جدی کنترل شود و برای ثبات بازار، تصمیم جدی اتخاذ شود. 

وی، با اشاره به افزایش نظارت بر بازار مواد اولیه پتروشیمی و فولادی، خاطر نشان کرد: این نظارت، تا حدودی مشکلات عرضه مواد پتروشیمی را کاهش داد و 20 الی 30 درصد کاهش قیمت اتفاق افتاد. 

عطاپور تاکید کرد: بازرسی‌ها از بازار روی محور کالاهای اساسی و تاثیرگذار ادامه خواهد داشت و برخورد با متخلفان با جدیت بیشتری ادامه می‌یابد.ستاندار آذربایجان شرقی بر توزیع سریع کالاهای احتکار شده که توسط دستگاه‌های نظارتی کشف و شناسایی شده‌اند، تأکید کرد و گفت: حضور مداوم و مستمر گروه‌های نظارت در روند توزیع این کالاها ضروری است. به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی  مجید خدابخش در جلسه کمیسیون تنظیم بازار استان، با تأکید بر اینکه هدف اصلی ما، جلوگیری از احتکار است، اظهار داشت: بیشتر کالاهایی که احتکار می‌شوند مورد استفاده عموم مردم بوده و لازم است که پس از شناسایی، با نظارت دستگاه‌های مسئول در بازار توزیع شوند. وی اضافه کرد: با توجه به اینکه قیمت برخی از اقلام به دلیل احتکار آنها افزایش یافته است، توزیع کالاهای کشف شده می‌تواند موجب تعدیل قیمت‌ها شود که برای این منظور این کالاها باید از طریق شبکه‌های توزیع رسمی به بازار عرضه شود. خدابخش با بیان اینکه تولید و توزیع هیچ‌یک از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در استان متوقف نشده است، افزود: اگر از احتکار کالاها جلوگیری شود تأمین کالای مورد نیاز مردم طبق روال طبیعی ادامه خواهد داشت. وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه جامع انبارها، گفت: طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، هر انباری که موجودی آن در این سامانه ثبت نشود احتکار تلقی خواهد شد و این موضوع در استان نیز باید به صورت عمومی اطلاع‌رسانی شود. استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تمرکز صدور مجوز واردات ماشین‌آلات یا مواد اولیه تولید در وزارت‌خانه صنعت، معدن و تجارت، خاطرنشان کرد: این امر موجب طولانی شدن فرایند واردات و اتلاف وقت و هزینه تولیدکنندگان می‌شود که لازم است اختیار صدور این مجوز به استان‌ها تفویض شود. خدابخش همچنین با قدردانی از تعامل و همراهی گمرکات استان با تولیدکنندگان و صنعت‌گران، اظهار داشت: همه دستگاه‌های اجرایی باید در کنار اهالی صنعت و تولید باشند تا بتوانیم از شرایط فعلی با موفقیت عبور کنیم. وی افزود: هر دستگاهی که در این شرایط به استناد ماده و تبصره برای واحدهای تولیدی مانع ایجاد کند عملاً به تحریم‌های خارجی کمک کرده است. در این جلسه اعلام شد 10 هزار تن میلگرد و 6 هزار تن برنج احتکار شده که در هفته‌های اخیر شناسایی و حکم قطعی آن از سوی تعزیرات حکومتی صادر شده، به نرخ مصوب دولتی در اختیار مردم و مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد. همچنین با توجه به اینکه 70 درصد مصرف میلگرد برای پروژه‌های عمرانی استفاده می‌شود مصوب شد با هماهنگی معاونت عمرانی استانداری، توزیع با اولویت پروژه‌های عمرانی آغاز و بقیه توسط فروشندگان برای مصارف مردمی در اختیار شهرستان‌ها قرار گیرد.