صادرات میلگرد به افغانستان

در ادامه با چند گذرگاه برتر و معروف مرزی بین ایران و افغانستان آشنا خواهید شد و ویژگی ها و محصولات صادراتی هر یک از مرزها بررسی می شود با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

 گذرگاه مرزی میلک هیرمند (نیمروز)

گذرگاه مرزی میلک در شهرستان هیرمند در کنار رودخانه مرزی مشترک پریان واقع شده و مساحت آن دوازده و نیم هکتار است. این گمرک مرزی به شهر زرنج مرکز ولایت نیمروز افغانستان نیز نزدیک است و 261 کیلومتر نیز با زاهدان فاصله دارد. گمرک میلک یکی از مهمترین گمرکات کشورهای ایران و افغانستان می باشد. این گمرک هزینه های کمی برای صادر کنندگان کالاها دارد و در نتیجه می تواند در افزایش صادرات از ایران نقش مهمی داشته باشد. پایانه مرزی میلک از سال 1384 درجنوب شرق ایران، با هدف توسعه مبادلات اقتصادی، اجتماعی، منطقه ای، سیاسی و فرهنگی در حال فعالیت است. گمرک میلک، در جهت افزایش ظرفیت تجاری و توسعه اقتصادی شهرستان سیستان احداث گردید و از آنجا که کشور افغانستان رو به رشد بوده و جمعیت بالایی نیز دارد، صنعت ساخت و ساز آن، نیازمند تزریق بسیاری مصالح ساختمانی بویژه میلگرد، تیرآهن، ورق گالوانیزه و ... بوده است اگرچه تجارت ایران با افغانستان فقط محدود به حوزه ساخت نبوده ولی می توان اذعان داشت، این حوزه درصد بالایی از صادرات به افغانستان را به خود اختصاص داده است.

از آنجا که گمرک ها و روابط تجاری با کشورها، مهمترین راه درآمدی ساکنین و کاهش بحران بیکاری آنان است، لذا خود ساکنین منطقه به دنبال برقرای روابط تجاری و صادرات آهن آلات و به عنوان رایج ترین محصول فولادی به افغانستان بوده اند. شما عزیزان می توانید برای خرید و استعلام قیمت انواع قوطی و پروفیل برای صادرات به سایر کشورها با شهر آهن همراه شوید.

 

صادرات آهن به افغانستان

 

کالاهای صادراتی گمرک میلک 

بازارچه میلک دارای 7 انبار، گمرک، غرفه های تجاری، اداره استاندارد، پاسگاه انتظامی، قرنطینه و تشریفات کالا، باسکول 60 تنی و شعبه بانک ملی می باشد و در نتیجه یکی از مجهزترین بازارچه های استان محسوب می شود. با وجود اختلافات ایران و افغانستان، بازهم روند صادرات به افغانستان و ایجاد روابط با تجار از این مرز ادامه داشته است.از جمله کالاهای صادراتی بازارچه‌ها به افغانستان، میلگرد صادراتی، ورق فولادی، مواد غذایی، مصنوعات پلاستیکی، فرش ماشینی، سیمان، پوشاک و لوازم بهداشتی ساختمان، سیب زمینی، گوجه فرنگی، پمپ آب، کنسرو لوبیا، کولرآبی، نمک، کلمن آب، قیر و زغال سنگ است.

مرز میلک در واقع یک مرز صادراتی است و هیچگونه وارداتی در ان صورت نمی گیرد. بیشترین کالاهای صادراتی آن نیز شامل ترانزیت سوخت، سیمان، انواع مصالح ساختمانی به ویژه میلگرد صادراتی، تیرآهن صادراتی، ورق گالوانیزه، تره بار، مواد شوینده و خوراکی می باشد.


 گذرگاه مرزی دوغارون (اسلام ‌قلعه)

گذرگاه مرزی دوغارون، تنها مرز معتبر و رسمی صادرات کالاهای مورد نیاز افغانستان از ایران می باشد. این منطقه ، صفر مرزی بین ایران و افغانستان می باشد و به همین دلیل یکی از کانون های اقتصادی ایران و افغانستان شناخته شده است. از آنجا که شهر هرات، قطب اقتصادی افغانستان است و دوغارون نیز در همجواری هرات است و سیاست توسعه اقتصادی و اشتغال زایی در این منطقه مرزی نیز در اولویت اهداف آنها است، صادرات به افغانستان که مهمترین آنها، آهن آلاتی نظیر میلگرد صادراتی، ورق گالوانیزه، شمش روی و ...، مصالح ساختمانی، قیر، سوخت و موادغذایی می باشند، بسیار جدی پیگیری و انجام می گردد.

این گمرک قبل از سال 1300 شمسی شروع به فعالیت کرده و هم اکنون سالانه بیش از یک میلیون تن انواع کالا از گمرک دوغارون تایباد به افغانستان صادر می شود. از دلایل رونق کسب‌ وکار در این منطقه و همچنین نامگذاری آن به عنوان پیشرفته ‌ترین گمرک مرزی ایران میتوان به وجود گمرک الکترونیک و استقرار تجهیزات کنترلی مدرن، امنیت ولایت هرات، و سرمایه‌گذاری ایرانیان اشاره کرد.

 

 

صادرات آهن آلات به افغانستان

ویژگی های گذرگاه مرزی دوغارون

این گمرک در شهرستان تایباد ولایت خراسان رضوی در شمال شرقی ایران قرار دارد و از آنجایی که دارای قدمت صد ساله است، یکی از قدیمی‌ترین گمرکات ایران محسوب می شود. كشورهمجوار این گمرک مرزی، افغانستان است و مرز مشترک ولایت خراسان رضوی با کشور افغانستان حدود 300 کیلومتر می باشد. گمرکی که در مقابل گمرک دوغارون قرار دارد گمرک اسلام قلعه در ولایت هرات افغانستان است که در نقطه صفر مرزی افغانستان با ایران واقع شده است. به دلیل افزایش ترانزیت و صادرات در مرز دوغارون، ورود کامیون های ترانزیتی به سمت این مسیر افزایش یافته است. بیش از 400 دستگاه کامیون ترانزیت روزانه از منطقه ویژه اقتصادی دوغارون، بازارچه مرزی، و پایانه مرزی به سمت کشور افغانستان تردد می کنند.

ساعات كار این گمرک از 7:00 الی 17:00 می باشد و مساحت كل پايانه حدود 33 هكتار است. فعالیت های این گمرک شامل صادرات، واردات، ترانزیت و مسافری می باشد. عمده محصولات صادراتی این مرز نیز صادرات میلگرد ، ورق گالوانیزه و آهن آلات است.

با استفاده از سامانه جامع گمرکی در این گمرک، تمامی مسیرهای گمرکی شامل صادرات، واردات و ترانزیت انجام می شود و این امکان برای صادرکننده وجود دارد تا کالای خود را از تهران به این گمرک اظهار کند و تمامی امور گمرکی را به صورت الکترونیکی انجام دهد. به منظور جلوگیری از تخلفات احتمالی، با استفاده از این دستگاهها، محموله‌های ترانزیتی در مقصد اسکن و با مبدا تطبیق داده می شوند. مرز دوغاورن که تنها معبر رسمی ایران و همچنین پل ارتباطی ایران با سایر کشورهای آسیای میانه است، در تعاملات بازرگانی ایران و افغانستان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. این گمرک حدود 95 درصد کالاهای وارداتی ترانزیتی از امارات به گمرک شهید رجایی و باهنر و بندرعباس را به کشور افغانستان ارسال می کند و سایر گمرکات کشور، پنچ درصد باقیمانده را به گمرک دوغارون وارد می‌ کنند.

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:

گذرگاه مرزی ماهیرود ( فراه یا میل ۷۸)

گذرگاه مرزی ماهیرود، تنها مرز مشترک ایران و افغانستان است که هم ایران در آن بازارچه مرزی، پایانه مرزی و منطقه ویژه اقتصادی دارد و هم افغانستان فضای تجاری در آن دارد. مرز ماهیرود، سومین مرز رسمی کشور ایران محسوب می شود. مرزها در اقتصاد، درامدزایی و اشتغال مناطق محروم و مرزی بسیار موثر هستند که مرز ماهیرود به دلیل فعالیت های اقتصادی هر دو کشور جایگاه ویژه ای نیز دارد. صادرات کالا از مناطق مرزی، مهمترین فعالیتی است که در درآمد و اشتغال این مناطق تاثیر دارد. در تجارت با افغانستان، صادرات آهن آلات و مصالح ساختمانی و همچنین مواد سوختی در حجم بالایی صورت می پذیرد که از میان آهن آلات و مصالح ساختمانی، صادرات میلگرد و ورق فولادی بیشترین کالاهای صادراتی بوده اند.

صادرات آهن آلات به افغانستان

جزئیات گذرگاه مرزی ماهیرود

ماهیرود نام روستایی در بخش مرکزی شهرستان سربیشه در استان خراسان جنوبی است. استانی که به عنوان یکی از بزرگترین مراکز مهم در حال توسعه شرق ایران شناخته شده است و به دلیل برخورداری از مزایای ویژه، موقعیت جغرافیایی و دسترسی به بازارهای بزرگ افغانستان و کشورهای آسیای میانه جایگاه ممتازی را برای نقش آفرینی در عرصه اقتصاد ملی و بین‌المللی دارا است.

بیشترین حجم ترانزیت پایانه ماهیرود را سنگ‌های استخراج شده از معادن، سیمان و آهن آلات تشکیل می‌دهد. گمرک مرزی ماهی رود که نام قبلی آن پایانه مرزی میل ۷۸ بوده ‌است، در مرز مابین خراسان جنوبی ایران و استان فراه افغانستان قرار دارد و سومین مرز رسمی کشور است. پایانه مرزی ماهی‌رود در فاصله ۱۷۵ کیلومتری شهر بیرجند قرار دارد و با شهر فراه که نزدیکترین شهرافغانستان به این پایانه است ۱۲۰ کیلومتر فاصله دارد. گمرک ماهی رود دارای بخش های کنترل گذرنامه، گمرک، قرنطینه‌ دامی و مخابرات است. تمامی گمرکات ایران و افغانستان به صورت سیستمی و سامانه ای به هم مرتبطند و اطلاعات مربوط به محموله های صادراتی ایران به صورت آنلاین به گمرک افغانستان فرستاده می شود ولی گمرک ماهی رود هنوز از این امکان بهرمند نمی باشد.

تردد در پایانه مرزی ماهیرود در هشت ماهه سال گذشته، 16 هزار و 929 سفر کامیون صادرات و در سال 97، 16929 سفر کامیون صادرات و میزان ترانزیت را 64 سفر کامیون عنوان شده است. طی سال گذشته تعدادی از کالا از جمله کاشی و سرامیک، سیمان، آهن آلات بویژه میلگرد و ورق گالوانیزه و محمولات سوختی ممنوع شده بود، که با تلاش و رایزنی با طرف افغان، ممنوعیت ها رفع گردید و بار دیگر صادرات کالاها با رونق مطلوبی از سر گرفته شد.

صادرات میلگرد به افغانستان

صادرات میلگرد به افغانستان از دیگر حدمات شهرآهن است. شهرآهن یک آهن پخش کننده قوی در سراسر ایران است. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر با ما تماس بگیرید.

 تهیه و تنظیم : مهندس مریم مهدوی