ممنوعیت صادرات میلگرد

هر چند میلگردهای ایرانی دارای کیفیت بالایی هستند و تنوع بالایی از لحاظ سایزدارند، ولی گزارشات نشان می دهند که به دلیل ممنوعیت صادرات میلگرد، صادراتی به کشورهای تقاضا کننده انجام نمی شود. از مزایای این ممنوعیت می توان، خارج کردن دست واسطه‌ ها و صادر کردن میلگرد توسط تولیدکنندگان اصلی یا نمایندگان رسمی آن ها با درنظر گرفتن تناسب عرضه و تقاضا دانست. با ممنوع شدن صادرات میلگرد، میزان آن در کشور افزایش می یابد و قیمت آن به طور متناسبی کم خواهد شد. با این وجود، ایران یکی از تولیدکنندگان صنایع فولادی و میلگرد است و تنها با ادامه روند صادرات این محصولات به خارج، می ‌تواند در شمار پنج کشور اصلی تولید و صادرات فولاد و میلگرد در دنیا قرار گیرد. بنابراین با ممنوعیت صادرات این محصولات، رسیدن به این مهم غیر ممکن است. همچنین تولیدکنندگان، برای تولید با کیفیت بالا انگیزه ای نخواهند داشت که این، یک پیامد منفی در کشور به حساب می آید.

دلایل ممنوعیت صادرات میلگرد 

ممنوعیت صادرات میلگرد

  • تحریم :ممکن است علت اصلی ممنوعیت صادرات میلگرد، تحریم باشد. تحریم‌ های گذشته تاثیرات زیادی بر تولید میلگرد داشته اند و موجب توقف تولید در بیشتر کارخانه ‌های تولید میلگرد شده اند.
  • کاهش میزان تولید: در پی تحریم ‌ها و بسته شدن بیشتر کارخانه های تولید محصولات فولادی، میزان تولید میلگرد نیز کاهش یافت. بنابراین دولت به منظور حذف واسطه‌ ها و جلوگیری از سودجویی افراد متخلف اقدام به ممنوعیت صادرات میلگرد کرده است.
  • افزایش قیمت میلگرد: تحریم و به دنبال آن کاهش میزان تولید میلگرد، موجب افزایش قیمت آن در کشور می‌ شود. و متاسفانه در این میان میلگردهای بی ‌کیفیت به خاطر قیمت ارزانشان، بیشتر به فروش می رود که ساخت ‌و ساز غیر استاندارد را به دنبال خواهد داشت. بنابراین دولت برای جلوگیری از گران تر شدن میلگرد، اقدام به ممنوعیت صادرات میلگرد می کند.
  • نابرابری عرضه و تقاضا در کشور: تحریم، کاهش میزان تولید و افزایش قیمت میلگرد، کاهش تقاضای خرید آن را به دنبال دارد. در اینجا دولت بهترن راه را برمی گزیند و آن، ممنوعیت صادرات میلگرد است که موجب می شود تا زمان مقرر، صادرکنندگان، میلگرد تولیدی خود را برای پاسخ به تقاضاهای داخلی عرضه کنند. در نتیجه، قیمت میلگرد کاهش می یابد و قدرت خرید افراد برای خرید نیز بیشتر می ‌شود.

آیا صادرات میلگرد آزاد است؟ 

آیا صادرات میلگرد آزاد است

در سال های اخیر ترکیه و عراق از مشتریان ثابت و فعال میلگرد ایران شده اند. از اصلی ترین کالاهای صادراتی به ترکیه می توان: نفت، محصولات فولادی مانند شمش، سنگ آهن و میلگرد را نام برد. ترکیه، ششمین بازار صادراتی ایران به حساب می آید.
مصالح ساختمانی به ویژه میلگرد از محصولات مهم صادراتی به گرجستان است. با این وجود آمارها نشان می دهند مبادلات این کالا میان دو کشور ایران و گرجستان حجم کمی دارد.
هرچند تحریم های ایجاد شده، موجب شده است که میزان صادرات به کشورهای ترکیه، عراق و گرجستان کاهش یابد، ولی باید توجه داشت که صادرکنندگان فعال ایرانی پس از شناسایی نیازهای بازار کشورهای همسایه، صادرات میلگرد را ادامه خواهند داد.
در پایان باید گفت، لازم است صادرات یا واردات، متناسب با نیازهای کشور باشد. محصولاتی که در کشور کمبود آن مشاهده می‌ شود نباید صادر شوند و دولت برای تعادل میزان آنها در کشور باید سیاست ‌های لازم را اعمال کند تا قیمت ها نیزمتعادل شوند و تناسب عرضه و تقاضا صورت پذیرد. در این صورت تولیدکنندگان حقیقی می توانند با کسب مجوزهای لازم، تولیدات خود را صادر کنند.

فروشگاه اینترنتی شهر آهن یکی از مراکز بزرگ توزیع میلگرد در ایران است ک به صادرکنندگان محترم کمک می کند تا مسیر صادرات میلگرد را آسان تر طی کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.