ویژگی سازه های فلزی

 می خواهیم به بررسی و مقایسه سازه های بتنی و فلزی بپردازیم و ویژگی ها و مزایای هر کدام را بررسی کنیم با ما همراه باشید:

مزایای سازه های فلزی

مقاومت بالا

سازه های فلزی دارای مقاومت یکسان در مقابل کشش و فشار هستند و نیروی برشی آن هم در حد قابل قبول می باشد، در صورتی که ما در بتن شاهد این هستیم که فقط می تواند نیروی فشاری را تحمل کند و در مقابل نیروی کششی بسیار ضعیف است، البته ما می توانیم با میلگرد گذاری تا حدود خیلی زیادی مقاومت کششی بتن را تامین کنیم.

شکل پذیری بالا

به علت آنکه فولاد در کارخانه تولید می شود می توان آن را به اشکال مختلف و مورد نیاز طراحی و نظارت کرد.

وزن کم

سازه های فلزی دارای وزن کمتری نسبت به سازه های بتنی می باشد که این مزیت در زمان وقوع زلزله باعث تخریب دیرتر و تحمل بار وارده می شود.

اشغال فضا

در مقایسه دو ساختمان فلزی و بتنی که دارای ستون و تیر اصلی می باشد، ابعاد ستون ها و تیرها در سازهای فلزی فضای کمتری را اشغال می کند و همچنین دپو مصالح و پرت مصالح کمتری دارند، از این رو بار مرده سازه های فلزی کمتر است.

آسان بودن ساخت و نصب

قطعات فلزی به این دلیل که در کارخانه تولید می شود به راحتی تولید و در محل نصب می شود.

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:

سرعت اجرا

سرعت اجرای سازه های فلزی به دلیل اتصال دادن قطعات ( پیچ و مهره، جوش و ... ) بالا می باشد. سازه های فلزی به دلیل اینکه در کارخانه و تحت نظارت تولید و پرداخته می شوند دارای خواص یکنواخت مطمئن، دوام بالا، خواص ارتجاعی بالا و پیوستگی را داراست، همچنین تقویت پذیری و امکان مقاوم سازی در حین و بعد از ساخت توسط جوش، پیچ کردن و پرچ کردن با قطعات جدید امکان پذیر است. باید به این نکته هم اشاره کرد که قطعات فلزی بعد از تخریب ساختمان امکان برگشت پذیری و استفاده مجدد را دارا می باشد.

Steel Structure 002


 مزایای سازه های بتنی

 در یک ساختمان در صورت استفاده از بتن آرمه در قسمت ستون ها، تیرهای اصلی وفونداسیون آن ساختمان یک سازه بتنی محسوب می شود، از مزایای سازه های بتنی به صورت کلی و جزء می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قابلیت شکل پذیری بالا

به دلیل قابلیت شکل پذیری بالا آرماتور و طراحی اشکال مختلف قالب می توان انواع مقاطع بتنی از قبیل پل، ستون و تونل و ... را طراحی کرد و ساخت.

در دسترس بودن عناصر تشکیل دهنده بتن

ماده اصلی بتن که متشکل از شن، ماسه، سیمان و آب است را می توان از فواصل نزدیک باهر مشخصات و با هرکیفیتی که مد نظر است خریداری کرد، این عناصر تشکیل دهنده مصالح محلی بوده و ارزانتر از دیگر مصالح موجود می باشد.

مقاومت فشاری بالا

بتن دارای مقاومت فشاری بالایی در مقایسه با دیگر مصالح ساختمانی دارد و همچنین کمانش اجزا در این سازه ها کمتر است، البته این نکته هم باید در نظر گرفته شود که با گذشت زمان بتن دچار افت و خزش می شودکه این اتفاق در هنگام وقوع زلزله باعث عملکرد منفی سازه های بتنی می شود.

نیروی اجرایی و محافظت کمتر

سازه های بتنی نسبت به سازه های فلزی که تفاوت های بسیاری دارند به صورت ذاتی به نیروهای اجرایی و محافظت کمتری نیاز دارد مخصوصا اگر بتن ریزی به صورت متراکم انجام گرفته باشد.

صلبیت

سازه های بتنی از یک صلبیت خوب و زیادی پس از رسیدن به مقاومت نهایی دارا هستند که به عنوان مثال اگر در مقابل وزش شدید باد قرار گیرد احساس لرزشی وجود ندارد.

تحمل حرارت، تغییر آب و هوا و رطوبت

این سازه ها در مقابل شرایط مختلف آب و هوایی، رطوبت، آتش سوزی و شوک های حرارتی دارای مقاومت زیادی بوده که این مقاومت بستگی به پوشش 2.5 سانتی متری دارد که باید این پوشش صحیح اجرا شود، یک ساختمان بتن آرمه می تواند ساعت ها در مقابل آتش سوزی های مهیب مقاومت کند بدون آنکه تخریب شود مگر اینکه انفجار در پی داشته باشد.

مزایای سازه های بتنی

تحمل نیروی زلزله

سازه های بتنی به طور معمول می توانند نیروی بیشتری را در زمان وقوع زلزله تحمل کنند البته این نکته را در نظر داشته باشید که اگر عمر سازه های بتنی زیاد باشد این سازه دچار افت و خزش شده که می تواند عملکرد منفی را پی داشته باشد.

عمر طولانی

سازه های بتنی عمر نسبتا طولانی را دارا هستند (50 الی 60 سال )، بتن با گذشت زمان نه تنها کاهش مقاومت ندارد بلکه مقاومت آن افزایش نیز پیدا میکند.

کاهش هزینه

تزریق اعتبار در این سازه ها ( سازه های بتنی ) به تدریج و براساس پیشرفت پروژه می باشد، کارفرمایانی که به دنبال کاهش هزینه هستند سازه های بتنی برای آنها گزینه مناسبتری خواهد بود، همچنین بتن در بخش هایی از سازه نظیر پی ها، شمع ها و دیوارهای زیر زمینی تنها و بهترین گزینه اقتصادی می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صادرات آهن آلات می توانید به این صفحه در شهر آهن مراجعه کنید.