انواع ورق ذوزنقه

ورق گالوانیزه ذوزنقه ای از اشکال خاص ورق های گالوانیزه است. البته این نکته را در نظر داشته باشید که ورق گالوانیزه ذوزنقه ای از لحاظ مقاومت و استحکام نسبت به کرکره سینوسی متفاوت هستند. در این محصولات، موج های مربعی شکلی در عرض ورق به چشم می خورد. علاوه بر این، هیچ محدودیتی در اندازه ورق های گالوانیزه ذوزنقه رنگی یا معمولی وجود ندارد و مشتری هر ابعادی را که بخواهد، می تواند سفارش دهد. در ادامه با ویژگی های انواع ورق ذوزنقه آشنا می شوید.


ویژگی های خاص ورق گالوانیزه ذوزنقه ای

از جمله ویژگی هایی که باعث متمایز شدن ورق گالوانیزه ذوزنقه رنگی یا خام با سایر محصولات مشابه شده است، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • زیبایی
  • ساعت بکارگیری
  • مقاومت در برابر رطوبت و شرایط جوی
  • وزن پایین و مقاومت در برابر زلزله
  • یکپارچگی

ورق گالوانیزه ذوزنقه ای


فرایند شکل دهی انواع ورق گالوانیزه ذوزنقه ای

 برای تولید ورق گالوانیزه ذوزنقه ای در شکل های پیچیده معمولا چندین فرآیند روی آن ها انجام می‌شود. این فرآیند ها شامل عملیاتی مانند کشش عمیق، خمش و کشیدگی می شود. امروزه از ورق های گالوانیزه گرم در طیف گسترده‌ای از صنایع مختلف استفاده می‌شود، چرا که مقاومت آن ها در برابر خوردگی بسیار بالا است. از آنجا که این محصولات تحت فرایندهای کششی و خمشی قرار می گیرند، بنابراین میزان مقاومت کششی پوشش خارجی آن نیز بسیار مهم خواهد بود.

خواص مکانیکی انواع ورق ذوزنقه

برای آزمایش کردن خواص مکانیکی ورق گالوانیزه ذوزنقه رنگی می توان از آزمایش کشش تک محوری استفاده کرد. این آزمایش یک تست بسیار ساده است که میزان شکل پذیری محصول را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم برآورد می کند. نتایج دیگری که از این آزمایش به دست می‌آیند عبارت اند از:

  1. ضریب حساسیت به نرخ کرنش
  2. ازدیاد طول یکنواخت
  3. استحکام تسلیم
  4. نسبت کرنش نوسان
  5. ازدیاد طول کل
  6. استحکام کششی

این آزمایش در استانداردهای DIN و ASTM مورد تایید قرار گرفته است و می‌توان برای به دست آوردن پارامترهای فوق، از این تست ساده استفاده نمود. برخی از شرکت‌ها نیز به منظور تولید مقادیر کم با میزان خطای پایین، از دستگاه های کششی اتوماتیک و روش های محاسبه کامپیوتر استفاده می کنند.

انواع ورق گالوانیزه ذوزنقه ای


آزمایش خمش

آزمایشات خمش به طور کلی شامل دو دسته آزمایش خمش ساده و آزمایش خمش اتساع می شوند.

آزمون خمش ساده

برای جهت برآورد کردن میزان مقاومت خمشی در ورق های نازک می توان از آزمایش خمش ساده استفاده کرد. نحوه انجام این آزمایش به این صورت است که قطعه مورد نظر را با استفاده از دو گیره محکم ثابت نگه می دارند، سپس با استفاده از یک چکش چوبی آن را به داخل یک قالب فشار می دهند. در صورتی که قطعه به میزان ۱۸۰ درجه خم شده و هیچ گونه ترک یا شکستگی روی آن مشاهده نشود، مجدداً آزمون را با استفاده از یک قالب با شعاع کمتر تکرار می کنند. در آزمایش فوق باید نکات زیر را رعایت گردند:

  1. پهنای ورق حداقل ۸ برابر ضخامت آن باشد.
  2. لبه های آن ماشین کاری شده باشند.
  3. طول ورق هم جهت با نورد باشد.

آزمون خمش اتساعی

از این آزمون جهت تست کردن ورق های بسیار نازک استفاده می شود و نسبت شعاع خمش به ضخامت ورق باید بیشتر از ۱۵ باشد. نحوه تست کردن محصول در آزمون فوق به این صورت است که تسمه ای از ورق در قسمت قالب ثابت می‌کند و با استفاده از یک پانچ آن را می کشند. نوک پانچ به صورت یک مخروط است و معیار خم پذیری ورق با توجه به میزان جابجایی پانچ از لحظه تماس تا پیدایش اولین ترک برآورد می شود.

برای اطلاع از نحوه و شرایط صادرات ورق با کارشناسان شهر آهن تماس بگیرید