صادرات میلگرد به ترکمنستان

صادرات آهن آلات از بسیاری از مرزهای ایران، رواج یافته است. استان خراسان رضوی اهمیت بالایی در صادرات و واردات ایران به کشورهای آسیای میانه دارد و دلیل آن هم برخورداری از مرزهای مشترک با ترکمنستان و افغانستان و همچنین مرزها و دروازه های ورود کشوری می باشد. به همین منظور استان خراسان پنج گمرک مرزی دارد که طی آمار بدست آمده، میزان صادرات از این پنج مرز، نسبت به سال گذشته، 39 درصد در حجم بار و 40 درصد در ارزش دلاری کالای صادراتی پیشرفت داشته است. مهمترین این گمرک ها، گمرک لطف آباد، درگز، سرخس، اینچه برون و دوغارون شناخته شده اند که در ادامه مختصری به آنها می پردازیم. شما عزیزان می توانید برای خرید و استعلام قیمت انواع قوطی و پروفیل برای صادرات به سایر کشورها با شهر آهن همراه شوید.

گذرگاه مرزی اینچه برون (مرز پل)

اینچه برون شهری مرزی در شهرستان گنبد کاووس در شمال استان گلستان و مرکز بخش داشلی‌برون است. این شهر در مرز ایران و ترکمنستان قرار دارد و گمرک اینچه برون نام دیگر آن مرز پُل است. بخش مرزی داشلی برون گنبدکاووس، با کشور ترکمنستان 145 کیلومتر مرز خاکی مشترک دارد. اینچه برون به عنوان تنها گمرک زمینی و ریلی استان گلستان ، محل تردد اتباع ایرانی و ترکمنستانی و همچنین صادرات و واردات کالا به وسیله تریلی های ترانزیت و قطار می باشد. این مرز محل عبور خط ریلی بین المللی ایران- ترکمنستان- قزاقستان است و با گرگان مرکز استان گلستان بیش از 75 کیلومتر فاصله دارد. ایران از طریق راه آهن گرگان - اینچه‌برون که 88 کیلومتر طول دارد، به کشور روسیه و چین متصل می‌شود.

صادرات میلگرد وضعیت گذرگاه مرزی اینچه برون

صادرات از لحاظ وزن، 57 درصد رشد داشته است و عمده کالاهای صادراتی، صادرات آهن آلات، میلگرد صادراتی، میله آهنی، پروفیل قوطی، رب گوچه فرنگی و لبنیات بوده است. مقصد اصلی صادرات میلگرد از مرز اینچه برون نیز کشورهای ترکمنستان، افغانستان و عراق می باشد. به دلایل نامعین کشور ترکمنستان از سال 88 ورود اتباع ایرانی با گذر مرزی را ممنوع کرده است. به علاوه، از سال 83 نیز تردد اتباع مرزنشین ترکمنستان با گذر مرزی از سوی این کشور غیر مجاز اعلام شده و تنها با داشتن گذرنامه بین المللی، تردد از این مرز ممکن است. بازارچه مرزی اینچه برون باعث شده تا گردشگران به این شهر کوچک سفر کنند. علاوه بر بازارچه اینچه برون، بازارچه تیر پارک، بازار دایان در آق قلا، بازار روس در گنبدکاووس و بازارچه ساحلی بندر ترکمن نیز در این استان فعالیت دارند.

گذرگاه مرزی سرخس

گذرگاه مرزی سرخس در استان خراسان رضوی در شمال شرقی كشور قرار دارد و با کشور ترکمنستان همجوار است. مرز سرخس یکی از معابر رسمی زمینی و حمل‌ و نقل بین‌المللی جاده ای مشترک ایران و ترکمنستان محسوب می شود و ۱۸۶ کیلومتر با مشهد مقدس و ۲۷۰ کیلومتر با شهر عشق‌آباد پایتخت کشور ترکمنستان فاصله دارد. این پایانه سال 1372 تاسیس شده است و مسیری برای کشورهای آسیای میانه و حوزهCIS است که شامل کشورهای قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان ،ترکمنستان، تاجیکستان، و شمال کشور افغانستان می شود.

صادرات میلگرد کالاهای صادراتی مرز سرخس

در سال جاری، بیش از 30 میلیون دلار صادرات کالا از این گمرک انجام شده است و بیشترین کالاهای صادراتی، مصالح ساختمانی اعم از میلگرد صادراتی، تیرآهن ، ورق گالوانیزه، فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی بوده است. از دیگر ویژگی های خاص این گمرک مرزی، موقعیت مناسب برای انجام حمل و نقل تركیبی و همچنین حلقه ارتباطی ریلی ایران به اروپا و نزدیكی به شبكه ریلی ایران به آسیای میانه می باشد. این گمرک با داشتن حمل و نقل ریلی بین المللی، حجم اعظمی از صادراتی ریلی به ویژه صادرات میلگرد که صرفه اقتصادی نیز دارد را بر عهده گرفته است. در حال حاضر بیش از یک میلیون تن صادرات آهن آلات از این مرز صورت می پذیرد که با گسترش و رونق حمل و نقل ریلی و زیرساخت های آن، به بیش از پنجاه میلیون تن نیز خواهد رسید.

گذرگاه مرزی لطف آباد (آرتیق)

پایانه مرزی لطف آباد در شمال شرقی كشور (استان خراسان رضوی)، شهرستان لطف آباد از توابع شهرستان درگز و مابین ایران و ترکمنستان قرار گرفته است. شهرستان درگز، نزدیكترین شهرستان به این مرز می باشد و در فاصله 22 كیلومتری آن قرار دارد. کل مساحت این پایانه 16هکتار است و با مركز استان 280 كیلومتر فاصله دارد. این پایانه به عنوان یکی از مهمترین دروازه های ورود و خروج کالا و مسافر در استان خراسان رضوی می باشد. گمرک مرزی لطف آباد، پیشرفت چشمگیری در صادرات داشته است به نحوی که میزان صادرات آن نسبت به سال گذشته، بیش از 7 درصد در کامیون های صادرتی و 30 درصد در حجم صادرات رشد داشته است. در هشت ماه اول سال، 99 واگن کالای صادراتی به ترکمنستان ارسال شده است که عمده آنها، تره بار، میوه، سیمان، آهن آلات بویژه میلگرد، پروفیل، لوله و اتصالات و ... بوده است. اهمیت این گمرک با افزایش محدودیت های گمرک سرخس افزایش پیدا کرده و حجم صادرات آن، به 80 درصد افزایش یافته است.

به طور کلی گمرک لطف آباد، صادراتی بوده و از پرداخت عوارض معاف می باشد لذا این مهمترین نکته در پیشرفت شغلی و اقتصادی این منطقه و ساکنین آن می باشد و بر همین اساس، این گمرک، سومین گمرک مهم استان به شمار می رود.

صادرات آهن آلات

حوزه فعالیت گمرک لطف آباد

ساعات كار این مرکز از 7:00 الی 17:30 می باشد. ارگانهای مستقر در این پایانه شامل واحد گذرنامه نیروی انتظامی، مدیریت پایانه مرزی، گمرك، بانک ملی، قرنطینه انسانی، دامی و نباتی، واحد گذرنامه نهاد ریاست جمهوری، بانك ملی، و مرزبانی می شود. پایانه مرزی لطف آباد فعال ترین مرز در ترانزیت ورودی وخروجی این بخش و فعال ترین مرز در بخش كارنه تیر وتشریفات ناوگان خارجی محسوب می شود و این ویژگی ها از ویژگی های خاص این پایانه به شمار می آیند. این پایانه همچنین دروازه ورودی ناوگان خارجی به كشورهای آسیای میانه است و این امر به اهمیت آن افزوده است.

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:

گذرگاه مرزی درگز (باجگیران)

گذرگاه مرزی باجگیران در شهرستان قوچان استان خراسان و در نزدیکی عشق آباد مرکز کشور ترکمنستان قرار دارد. شهر باجگیران در بخش شمال غربی کوه سَمْخُل واقع شده که در ۷۸ کیلومتری شمال شهر قوچان قرار داشته و دو کیلومتر با جنوب مرز ایران و ترکمنستان فاصله دارد. گمرک باجگیران در نقطه صفر مرزی قرار دارد و با گمرك كشور تركمنستان همجوار است. مساحت كل پایانه مرزی باجگیران 8 هكتار می باشد و مرز مقابل آن گودان نام دارد. در بازارچه مرزی شهر باجگیران اغلب صنایع دستی ترکمن‌ها عرضه می شود.

صادرات آهن آلات

اهمیت تاریخی مرز باجگیران به این دلیل است که یکی از قدیمی‌ترین گمرک‌های ایران محسوب می شود و انبارهای قدیمی گمرک باجگیران که در دهستان دولتخانه این شهر وجود دارد اکنون به عنوان میراث تاریخی حفظ می‌شود. وجه تسمیه نام این شهر به دوره‌ قاجار بر می گردد که بلژیکی‌ها بعد از دریافت امتیاز گمرک این منطقه، چندین باجگیر را به منظور برقراری قوانین خود در این بخش مستقر می کنند. این گمرک علاوه بر قرنطینه انسانی، دامی و نباتی دارای ارگانهایی مانند واحد گذرنامه نیروی انتظامی، گمرك، مدیریت پایانه مرزی، و واحد گذرنامه نهاد ریاست جمهوری است.

 تهیه و تنظیم : مهندس مریم مهدوی