ورق عرشه فولادی چیست؟

در ساختمان سازی از ورق هایی با نام ورق عرشه فولادی استفاده می شود. ورق های عرشه فولادی، ورق های شیار داری هستند که به شکل ذوزنقه ای گالوانیزه می شود و برای کف یا سقف ساختمان ها یا حتی سقف به کار می رود. در قدیم الایام برای اجرای این مدل سقف یا کف ها با مصالح دیگر باید هزینه و زمان زیادی را صرف می کردند، اما با ساخته شدن ورق عرشه فولادی توسط کارشناسان و مهندسان متخصص، کار ساخت و ساز بسیار راحت تر شده است.
اما با این حال باید حواستان باشد که هنگام خرید ورق عرشه فولادی از کجا و چه کارخانه ای خرید خود را انجام می دهید، تا کیفیت لازم برای استحکام ساختمان را داشته باشد و در حوادث مختلفی همچون زلزله دوام بیاورد. سقف عرشه فولادی برای تهیه و تولید یک محصول ساختاری کارآمد و برای استفاده در سیستم های سقف و کف طراحی می شوند.اگر می خواهید بدانید که ورق عرشه فولادی چیست؟ این مطلب از شهرآهن را از دست ندهید.

انواع ورق عرشه فولادی

انواع ورق عرشه فولادی

ورق های عرشه فولادی در هنگام ساخت به دو دسته Roof Deck و Floor Deck تقسیم می شوند. در قدیم به جای این دو دسته بندی ورق های سقف Proof Deck وجود داشت که در آن زمان این سقف ها مزایای فراوانی در هزینه ها و انجام پروژه ها نسبت به سقف های سنتی داشتند و تنها وظیفه این ورق فولادی، باربری حین اجرا و باربری قبل از گیرش بتن بوده است.
پس از مدتی که از تولید و اجرای سقف های Proof Deck گذشت، مهندسان به مرور آن را به گونه ای تغییر دادند که درگیری مکانیکی بین ورق تحتانی و بتن سقف به وجود آید و به کمک برش گیرها و قالب های پیرامونی دال سقف به تیرچه ها متصل شود. در این حالت این ورق ها تبدیل به آرماتورهای کششی سقف می شوند.
این ترکیب بین بتن، ورق تحتانی و تیرچه ها امروزه به عنوان سقف عرشه فولادی و این نوع ورق فولادی در صنعت ساختمان سازی به عنوان Floor Deck شناخته می شود.

دلایل استفاده از ورق عرشه فولادیدلایل استفاده از ورق عرشه فولادی

عرشه فولادی با ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای شکل آجدار که فاقد میلگرد است استفاده می شود و نیازی به قالب بندی ندارد. یکی از روش های مدرن اجرای سازه سقف کامپوزیت عرشه فولادی است که در حال حاضر افراد بسیار زیادی در دنیا به آن علاقه دارند و هواداران زیادی دارد. این سقف دارای بتن ریزی با سطح بسیار هموار و یکپارچه ای است که بعد از آن کف سازی و پوکه ریزی لازم نیست و با سرعت بالا برای عملیات نازک کاری آماده می شود.
همانطور که گفته شد این نوع سقف نیاز به قالب بندی که یکی از مشکلات اجرایی ساختمان محسوب می شود ندارد و باعث سرعت دهی به اجرای سقف می شود و می توان پس از کامل شدن شبکه های تاسیساتی یه صورت یکجا کل سقف و طبقات را بتن ریزی نمود. ورق های عرشه فولادی بدون جوشکاری و تنها با میخ های فولادی نصب می شوند.
طراحی و ساخت سقف عرشه‌ فولادی به گونه ای است که ویژگی های فولاد را به بیشترین حالت خود می رساند؛ به طوری که یک نسبت بالای راه اندازی شود، اما در عین حال دوام و ماندگاری آنها را نیز حفظ می کند. سقف‌ عرشه‌ فولادی با بیش از 50 سال عملکرد رضایت بخش، از هر جهتی خودش را ثابت کرده است.
با وجود اینکه سقف‌ عرشه‌ فولادی یک جز ساختمانی است، کیفیت خوب، یکنواخت و ثابت آن می تواند جذابیت ظاهری داشته باشد، به ویژه با استفاده صحیح از پوشش های کاربردی.

مراحل اجرای ورق عرشه فولادی

تهیه نقشه کارگاهی:

مرحله اول مربوط به طراحی نقشه ها است و مطابق با آیین نامه ها و کلیه ضوابط نقشه های قسمت های مختلف سقف تهیه می شود. در این مرحله جداول و نقشه های مربوط به تسمه، گل میخ، فلاشینگ و پیچ طراحی کارگاهی می شود.

نصب ورق ها:

در مرحله بعدی مطابق با نقشه ها و جهت تیر ها و سایر مواد اقدام به نصب ورق ها با ضوابط خاص و دقت لازم می کنند و دقت می کنند که درست جا گذاری شده باشند.

جوشکاری گل میخ:

مرحله آخر جوشکاری گل میخ است. در این قسمت یک بخش بین گل میخ و قطعه کار به هم پیوند می خورند.
شما می توانید از طریق سایت شهرآهن ضمن بدست آوردن اطلاعات کامل در رابطه با ورق عرشه فولادی و دیگر ورق های فولادی و گالوانیزه، بصورت اینترنتی از سایت شهرآهن خرید نمایید.