صادرات آهن , قیمت آهن صادراتی عراق

صادرات آهن به عراق و کشورهای همسایه دیگر مانند ترکمنستان، افغانستان و سوریه با توجه به تحولات اقتصادی و منطقه ای در آنها، به فرصت های واقعی و طلایی تبدیل شده است. به‌طور مثال ﺗﺮﮐﻤﻨﺴﺘﺎن دارای ﭘﺮوژهﻫﺎی ﻣﺘﻌﺪد ﺳﺎﺧﺖ و ﺳﺎز ﺑﺎ ارزش تقریبی ۳۲ میلیارد دلار است که ﻓﺮﺻﺖ مناسبی ﺑﺮای ﺗﺠﺎر و ﺑﺎزرﮔﺎﻧﺎن اﯾﺮاﻧﯽ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽشود. همچنین شرایط سیاسی و امنیتی منطقه مخصوصا تعاملات و تعارضات جدید شکل گرفته در منطقه در کنار وضعیت و شرایط تحریم در گذشته و استقرار شرایط پساتحریم، زمینه اهمیت روابط اقتصادی و تجاری ایران و عراق را دو چندان می‌کند. این در حالی است که سهم ایران از صادرات آهن به عراق فقط 11 درصد (560 میلیون دلار) است و پتانسیل در دست گرفتن همه 5 میلیارد و 200 میلیون دلار ظرفیت واردات انواع فلزات و محصولات فلزی عراق را دارد. کارشناسان شهرآهن، راهبردهای لازم جهت کسب سهم بیشتری از این بازار را در اختیار شما قرار می دهند و در تمام مسیر تجارت شما، همراه خواهند بود تا تجارتی امن و پایدار را تجربه نمایید.

پس از پایان جنگ آمریکا در عراق، بازسازی و نوسازی مجددا مورد توجه قرار گرفت و ساخت و تولید کشور نیز از سر گرفته شد. لذا جهت آبادانی مجدد عراق، نیاز به تجدید زیرساختهایی نظیر فرودگاه، راه و جاده، بیمارستان، مدرسه، نیروگاه و .... و همراستای آن تامین خدماتی مانند بیمه، بانکداری، بهداشت، حمل و نقل، مشاوره و...در زمینه مایحتاج ضروری مثل غذا، دارو، لوازم منزل، پوشاک و... در تامین کالاهای اساسی همچون فولاد، میلگرد، ورق فولادی، تیرآهن ، سیمان و ... بیش از پیش احساس می شد و همین امر موجب ایجاد بازار بکری شد که کشورهای منطقه برای بدست آورن آن به جنبش افتادند.

کشور آمریکا در سال 2001، بخشی از تامین این خدمات و نیازها را به عهده گرفت و برای تامین آنها از کشورهای هم پیمان خود همچون عربستان، امارات، کویت و اردن استفاده نمود. کشور چین نیز با سیاست کالای ارزان قیمت، توانست بخش اعظمی از بازار عراق را در دست بگیرد. ترکیه ، اردن و اوکراین نیز توانستند به واسطه روابط تجاری کشورها، به مقدار قابل توجهی به این بازار نفوذ نمایند.


دلایل موفقیت کشورها در نفوذ به بازار عراق

مهمترین دلایل موفقیت کشورهای چین، اوکراین و ترکیه در نفوذ به بازار عراق می توان موارد زیر را نام برد :

  • بررسی و ارزیابی دائم بازار عراق و شناخت نیازهای آنها از طریق تاسیس دفاتر و شعب متعدد در عراق
  • حضور دائم و مستمر در بازار عراق
  • فروش اعتباری 3 و 6 ماهه و البته قیمت های رقابتی
  • احداث انبارهایی در خاک عراق جهت دپوی محصولات
  • تحویل فوری کالا از طریق پیش بینی و شناسایی نیاز بازار عراق و دپوی محصولات
  • تولید کالا بر حسب نیاز و سلیقه مشتریان
  • انعطاف پذیری در برابر خواست مشتریان

صادرات آهن به عراق


حضور ایران در بازار صادرات به عراق

چرا ایران نتوانست با داشتن 1600 کیلومتر مرز مشترک با عراق، راه های ارتباطی بسیار، مشترکات مذهبی و فرهنگی و دوستی های دیرینه، بازار عراق را از آن خود نماید؟ و فقط 11 درصد از این بازار سهم ایران گردد در حالی که آمار گویای آن است که این ظرفیت و تقاضای فولاد عراق در حال گسترش است.


مهم ترین سیاست ها برای حضور تولیدکنندگان به بازار صادرات عراق

سیاست های کشورهای دیگر در حضور در بازار عراق، نیازشناسی و انعطاف پذیری بود. تعیین استراتژی و شناسایی نیاز بازار هدف، از جمله مهمترین مراحل صادرات آهن می باشد. با توجه به اوضاع سیاسی و ناامنی حاصل از جنگ های داخلی عراق که قدرت ریسک بالا را از تولیدکنندگان و تجار ایرانی سلب می کند، سیاست هایی که می تواند مثمر ثمر باشد تا تولیدکنندگان را بیشتر به این بازار وارد نماید، عنوان می کنیم.

۱.بازاریابی حرفه ای، ارزیابی بازار عراق و شناسایی نیاز آنها

تاسیس شرکت هایی جهت تعامل و شناسایی بازار در عراق، که متشکل از افراد بومی و کارشناسان آگاه باشد تا با بازاریابی اصولی و درست به برقراری ارتباط با متقاضیان بپردازند و هم نیاز بازار را شناسایی و اهداف و استراتژی های لازم را جهت گیری نمایند.

۲.سرمایه گذاری در پروژه های بزرگ فولاد در عراق مانند سد سازی، ساختمان و ...

بدین طریق که شرکت‌های پیمانکاری بزرگ را به صورت کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های سازنده، شرکت‌های تامین‌کننده دانش فنی‌مهندسی، شرکت‌های تامین‌کننده تجهیزات و مواد اولیه و... به آن کشور اعزام کرده و به این ترتیب راه را برای صادرات فولاد به عراق بگشاید.

۳.ایجاد بسترهایی جهت آشنایی و تعامل بیشتر تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی با مصرف کنندگان و سازندگان عراقی

این مهم از طریق ارتباط دو دولت و مسئولان ذی ربط آن اتفاق می افتد. این بسترها می تواند شامل نشست ها، همایش، نمایشگاه های بین المللی، هم اندیشی و ... گردد. اما پیش روی این ارتباط و آشنایی، مشکلاتی قرار دارد. یکی از آنها عدم ثبات در قوانین و شرایط بازار فولاد داخلی است. زیرا با هرگونه کمبود و مشکلی در بازار آهن و فولاد، قوانین صادراتی تغییر می کند و قراردادهای صادراتی را لغو می کنند. همین امر موجب واگذاری بازار صادراتی به رقبا می گردد. موضوع دومی که مشکل ساز شده است، قیمت تمام شده محصولات فولادی ایران است. از آنجا که قیمت رقابتی در این بازار بسیار اهمیت دارد، تولیدکنندگان باید بتوانند محصولاتی تولید نمایند که با محصولات سایر کشورها در قیمت نیز رقابت نماید. از آنجا فولاد کشورهای روسیه، ترکیه و ... شناخته شده تر از فولاد ایرانی هستند لذا تولیدکنندگان باید سعی نمایند در عین کیفیت، قیمت را موضوعی برای رقابت مطرح نمایند. این موضوع در صادرات سیمان به عراق اتفاق افتاده است و با حفظ استانداردهای جهانی، در قیمتی رقابتی، بازار عراق را تسخیر نموده است. و اما موضوع سوم که از جمله مخاطرات این بازار می باشد، عدم امنیت در سرمایه گذاری در پروژه های عراق می باشد. از جمله نیروگاه هایی که در اربیل و کربلا توسط سرمایه گذاران ایرانی ساخته شد اما عراق به دلیل ادامه جنگ ها و ناامنی که کاهش شدید قیمت نفت را در پی داشت، نتوانست بدهی خود به ایران را پرداخت نماید و در این میان بسیاری از متخصصان کشورمان جان خود را ازدست دادند. باتوجه به بی ثباتی و عدم امنیت در عراق و از طرف دیگر پتانسیل بالای عراق جهت سرمایه گذاری تولیدکنندگان و فولادسازان ایرانی، لذا بهترین عملکرد در این زمان، معاملات نقدی با این کشور است. اما این مهم بدون همکاری و همیاری دولت امکان پذیر نمی باشد. دولت می تواند با امضای تفاهم نامه جهت فروش محصولات بیشتر با دولت عراق و از طرف دیگر برگزاری سمینارها و نشست های معارفه و دوجانبه مابین خریداران عراقی و تولیدکنندگان ایرانی، این مسیر را هموار تر نماید.

۴.تولیدات با کیفیت مطلوب و برخوردار از استاندارهای بین المللی و منطقه ای که قابل رقابت با محصولات سایر کشورها باشد.

۵.قیمت های رقابتی در عین کیفیت محصول تا بتواند جایگاه ویژه ای را در بازار عراق برای خود رقم بزنند.

۶.ایجاد بستر و تمهیداتی که حمل و نقل و تحویل کالا را با سرعت ، دقت بیشتر و دردسر کمتری به انجام برساند.

۷.ایجاد خط اعتباری ارزی بین دولت ایران و عراق نیز می تواند مشوقی جهت صادرات فولاد به عراق باشد.

برای کنترل کیفیت میلگرد و آهن و پخش آن با مشاوران شهرآهن تماس بگیرید.