قیمت میلگرد در سال 98

پیش بینی قیمت آهن در سال ۹۸

تحلیل رفتار بازار داخلی فولاد ایران در سال های ۹۵ تا ۹۷

از اوایل سال 97 تا کنون،

بازار فولاد ایران

، تلاطم و فراز و نشیب نسبتاً تکراری را تجربه نموده است. می توان اظهار داشت که قیمت ها طبق الگوی سینوسی در حال تکرار شدن و افزایش و کاهش هستند. از این الگو می توان نکات زیر را استنباط نمود :


بازار کاهشی :
1- طمع خریداران به ارزان تر شدن و کاهش بیشتر قیمت ها که در نتیجه به خریدی منتج نمی گردد.
2- افزایش تعداد خریداران بالقوه که در انتظار کاهش قیمت ها هستند.
3- در پی کاهش خریداران، دپو محصولات فولادی در بنگاه ها کاهش پیدا می کند که به مراتب تولید کارخانجات نیز کاهش می باشد.

4- با ادامه روند کاهش خرید و فروش،

بازار آهن

حساس تر شده و نسبت به کوچکترین خبر و واکنش ذینفعان، تحریک شده و نوسان می نماید.

5- با هر خبری از هر بازار فولاد در دنیا، روند بازار آهن داخلی بهم ریخته و به ترتیب از تولیدکنندگان تا فروشندگان نوسان القا می کنند.
6- خریداران منتظر، دستپاچه از افزایش قیمت ها، به صورت عجولانه اقدام به خرید بارهای معوقه خود می کنند.
7- لیست سفارشات انبار شده، و فکر جبران ضررهای متحمل شده در روند کاهشی قیمت ها از جانب تولیدکنندگان، موجب افزایش قیمت محصول شده و روند افزایشی از سر گرفته می شود.
8- با ایجاد این تنش ها و تحریکات خبری و بازار، خریداران بدون توجه به اخبار و تحلیل روند بازار همچنان معاملات خود را انجام می دهند و تولیدکنندگان نیز افزایش قیمت خود را تا جبران ضرر و زیان و وجود صف خریداران منتظر، ادامه می دهد تا به نقطه ای برسند که دیگر خریداری وجود نداشته باشد.
9- پس از رکود بازار، روند کاهش قیمت ها با شیب ملایم شروع می گردد و نمودار سینوسی خرید و فروش بازار فولاد شکل می گیرد و مجددا رجوع به خبرهای بازار آغاز می گردد.

 

نمودار قیمت میلگرد

 

پیش بینی قیمت میلگرد در سال ۹۸

روند سینوسی بازار فولاد برای تمامی محصولات آهنی یکسان می باشد ولی با توجه به اهمیت

قیمت میلگرد

ایتدا کمی قیمت های سال 96 و 97 میلگرد را بررسی نموده و سپس به پیش بینی قیمت میلگرد در سال 98 می پردازیم.

در نیمه سال 96 قیمت میلگرد حدود 2400 تومان اعلام شده بود در حالی که در نیمه سال 95 میلگرد با قیمت 1800 تومان خرید و فروش می گردید. آنچه واضح است این است که سال 96 نیز، قیمت ها براساس سال قبل مورد قبول عرضه کنندگان داخلی نبوده و به دنبال استفاده از سیاست های کنترلی بازار فولاد بوده اند.

بررسی

روند تغییرات قیمت میلگرد

در سه سال اخیر

در بازار فولاد سال 96، افزایش عرضه و کاهش تقاضا مشاهده می شد در حالی که در سال 97 مشکلات بزرگتری بازار فولاد را در بر گرفته است. در سال 96 همچنین امید به سرانجام رسیدن برجام نیز عاملی در کنترل بازار و بهبود قیمت ها بود که در سال 97 به ناامیدی انجامید و جهش قیمت ها را شاهد بودیم.

از دلایل مهم دیگری که در

قیمت میلگرد

تاثیرگذار است،

قیمت شمش فولادی

می باشد که همچنان از تاثیرگذارترین عوامل است. ولی به طور کلی در سال 95 و 96 مشکل اصلی بازار فولاد، مازاد عرضه محصولات فولادی بوده است.

 

آیا مشکلات بازار میلگرد سال 95 مجدداً تکرار می شود ؟

مشکل اصلی قیمت میلگرد در سال 95، حواله های

تهاتر میلگرد

بوده است که ورود انها به بازار تاثیرات مخربی را در قیمت ها داشته است. زیرا که قیمت میلگرد در سال 95 حدود 1470 تا 1610 تومان بوده است در حالی که برخی حواله های تهاتری تا 100 تومان ارزان تر نیز فروخنه می شده و بازار را دچار نوسان نمود.

هم راستا با حواله های تهاتری، نشست هم اندیشی 8 اسفندماه، که وعده افزایش قیمت میلگرد را عنوان نمود، موجب گشت انبارداران مجددا به امید افزایش تقاضا، به حجم انبارهای خود بیافزایند ولی این امر محقق نشد و با ورود حواله های تهاتری نیز، به طور رسمی بازار از کنترل خارج شد.

علاوه بر همه این موارد، ورود

قراضه های آهنی

دست دوم یا بازیافت شده به بازار، نیز مزید بر علت شد. بواسطه آن تولیدکنندگان شمش، بدون فاکتور رسمی و اخذ مالیات بر ارزش افزوده، محصول خود را به بازار عرضه نمودند و تلاطم بازار را افزایش دادند.

و در آخر حواله های تهاتری

شمش فولادی

(

بیلت

) نیز که سرانجامی همچون حواله های تهاتری میلگرد داشت، برای عرضه در سال 96 بوده ولی صاحبان آنها، طلبکاران دولت شدند و این آخرین حلقه تکمیل کننده نوسانات بازار سال 95 بود که تبدیل به تهدید جدی برای بازار گردید.

 

شما می توانید

اخبار لحظه ای بازار فولاد ایران 

,

 قیمت روز میلگرد

,

را در صفحه اخبار شهرآهن مشاهده نمایید. همچنین برای آشنایی بیشتر با بازار میلگرد و تحلیل بازار فولاد مقالات شهرآهن را دنبال نمایید.

 

دستورالعمل تنظیم بازار فولاد 

و اما حال بازار امروز فولاد را می توان به صورت زیر بیان نمود.

  • سردرگم و بلاتکلیف از نوسانات قیمت فولاد
  • نگرانی فروشندگان از خالی شدن انبارها و مشکل در جایگزینی با نوسانات قیمت
  • کاهش موجودی برخی محصولات فولادی اعم از تیرآهن ذوبی به دلیل جلوگیری از شرکتهای تولیدکننده در عرضه
  • کاهش قدرت تصمیم و توان خریداران در قیمت های تصاعدی فولاد و عدم ورود محصولات ارزان به بازار، در نتیجه خریداران منتظر عرضه محصولات با حداکثر قیمت 3000 تومان و کاهش کلی قیمت ها می باشند.

همه این موارد و طرح های تنظیم بازار، به نوعی موجب تضعیف بخش تولید و توزیع شده است و به دنبال آن روند خروج سرمایه ها از بخش تولید به بخش های کاذب مثل ارز و خودرو و.... در حال جریان و قوت گرفتن است.

لذا ضروری است که طرفداران تنظیم بازار، به فکر تحلیل واقع بینانه باشند و چاره سازی کاربردی را در پیش بگیرند.

نوشتن دیدگاه