تفاوت آسانسور هیدرولیک و کششی

آسانسورها انواع مختلفی دارند که یکی از مدرن ترین آنها آسانسور هیدرولیکی نام دارد. در شهر سازی و شهرهای جدید و مدرنی که روز به روز بزرگتر و بیشتر از روز قبل می شوند، استفاده و طراحی ساختمان ها و بناهای بلند کاربردهای فراوانی دارد. در پی این رشد طولی نیاز به وسیله ای برای بالا بردن و پایین آوردن سریع و دقیق مانند آسانسور است. انواع آسانسور ها مانند آسانسورهای معمولی و کششی و یا آسانسورهای هیدرولیکی روز به روز بیشتر مورد استفاده قرار گرفته اند.


معرفی انواع آسانسورها

سه دسته اصلی برای آسانسورها در نظر گرفته می شود و آن را بدین گونه تقسیم بندی می کنند. آسانسورهای کششی (نوع ساده)، آسانسورهای کارگاهی و آسانسور هیدرولیک سه نوع مختلف از این ماشین بالابر هستند. آسانسورهای هیدرولیکی به نوعی با فشار و نیروی مایعات کار خود را انجام می دهند. این آسانسورها می تواند با کمک مایعات مختلفی مانند آب، روغن و سایر مایعات، کار خود را انجام دهد.

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:


آسانسور هیدرولیکی چگونه کار می کند؟

این آسانسور را با فشار مایعات مخصوص روغن کار می کنند و همین امر موجب می شود تا نیاز به فضای کمتری در بالا پشت بام به عنوان اتاقک آسانسور و یا در موتورخانه برای آسانسور هیدرولیکی باشد. این آسانسور ها در فواصل کم اما با ظرفیت انسانی بالا کار می کنند و تعداد زیادی از افراد را جابجا می نمایند. این آسانسورها از نظر سیستم محرک و موتور به دو دسته اصلی تقسیم می شوند که دسته اول مستقیم و دسته دوم غیر مستقیم هستند.

اجزای آسانسورهای هیدرولیکی

اجزای آسانسورهای هیدرولیکی به شرح زیر می باشد:

  • پمپ و موتور کلی
  • سیلندرها و پیستون ها
  • منبع و مخزن اصلی روغن
  • شیر تخلیه

در این نوع از آسانسور ها پمپ و موتور، مایعات و روغن را به سیلندر ها وارد و پمپاژ می کنند و با بالا رفتن میزان روغن پمپاژ شده، بیستون بیشتر حرکت می نماید و این امر سبب بالا رفتن آسانسور می شود. برای پایین آمدن آسانسور هیدرولیکی نیز باید این روغن ها از آن فضا خالی شوند. در این نوع از آسانسور ها می توان از تعداد مختلفی از بازو ها استفاده نمود و به نوعی می توان از یک و یا دو بازوی هیدرولیکی برای حرکت دادن آسانسور استفاده کرد.

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:

مزایای آسانسور هیدرولیکی

آسانسورهای هیدرولیکی به سه دسته اصلی تقسیم می شوند. می توان این نوع از آسانسور را به آسانسور هیدرولیکی معمولی و آسانسور هیدرولیکی بدون حفره تقسیم بندی کرد. البته نوع سوم این آسانسورها، نوع کابلی می باشد.

  • در آسانسورهای هیدرولیکی می توان از سه وجه شیشه ای استفاده نمود و این امر این آسانسور ها را به بهترین مورد برای ساختمان های اداری و تجاری تبدیل می نماید و از این آسانسور ها می توان در هتل ها نیز استفاده نمود.
  • در بسیاری از آسانسور های هیدرولیکی در حرکت منفی و رو به پایین از جاذبه استفاده می شود و فقط روغن خالی می شود و همین امر، علت صرفه جویی بسیار مناسبی در مصرف انرژی می باشد.
  • از آسانسور هیدرولیکی برای حمل نمودن بار هایی با وزن بالا و افراد زیاد نیز استفاده می شود.
  •  این آسانسور ها دارای امنیت بالایی نیز می باشد و در زلزله ها و حوادث این چنینی مشکلی برای افراد داخل آن پیش نمی آید
  • در این نوع از آسانسور ها نیاز به حفر چاه نیست و اتاقی برای قرارگیری موتور در پشت بام نیز وجود ندارد.
  • تولید صدای کم توسط این آسانسور و نیاز کم به رفع خرابی و تعمیرات
  • از آسانسورهای هیدرولیکی در تمامی انواع مختلف تولیدی آنها به علت استفاده از روغن ها می توان در مناطق مرطوب نیز به خوبی استفاده نمود و همین امر که روغن ها از کم شدن عمر این آسانسور ها جلوگیری می کنند باعث استفاده این آسانسورها در شمال کشور نیز شده است
  • به علت وجود نداشتن هیچگونه موتورخانه و اتاق برای کنترل، سرعت عمل برای نجات سرنشینان در مواقع ضروری نیز بسیار بالا می باشد

برخی از معایب کلی آسانسور های هیدرولیکی

  • موتور های آسانسور های هیدرولیکی نیاز به قدرت کلی بیشتری دارند و برای انتقال برق اصلی باید از کابل های قدرتمند تر و مناسب تری استفاده نمود
  • این نوع از آسانسور ها مقداری حرکت دارند و این حرکت نیز به دلیل تبدیل شدن انرژی پتانسیل آنها به جنبشی می باشد و در بعضی از موارد نیز باعث بالا رفتن دما و گرمای داخل روغن می شود
  • در برخی از سیستم های هیدرولیکی و آسانسور های استفاده کننده از این سیستم یعنی از سیستم های هیدرولیکی نیاز به هزینه زیادی برای نصب و نگهداری می باشد. در حفر نمودن سوراخ نیز گاها با مشکلات زیادی در زمین مواجه می شوند و خطراتی نیز از این جانب گریبانگیر می باشد
  • در استفاده از جک مستقیم و غیرمستقیم در این نوع از آسانسورها به ترتیب 22 و 28 متر ارتفاع می توان داشت و محدودیت هایی در زمینه ارتفاع وجود دارد.
  • سرعت بالا رفتن و ارتفاع گرفتن این نوع از آسانسور ها نیز کم می باشد و در برابر انواع کششی که دارای سرعت بسیار بالاتری می باشند حرفی برای گفتن ندارد. این نوع از آسانسور ها نهایتا 1 متر بر ثانیه می باشد که از انواع کششی بسیار کمتر است

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:


برتری آسانسور های هیدرولیکی و کششی در برابر یکدیگر

  • آسانسورهای کششی دارای سرعت بسیار بالایی می باشد و استفاده از آن در ساختمان های بسیار بلند و ابر برج ها گزینه مناسب تری می باشد و نداشتن محدودیت های سنگین در ارتفاع نیز یکی دیگر از مزیت های این نوع از آسانسور ها است.
  • در آسانسورهای هیدرولیکی از قاب استفاده نمی شود و همین مورد باعث شده است تا کابین فضای کمتری را از ساختمان و بنا اشغال نماید.
  • آسانسور های کششی میزان وزن کمتری را تحمل می کنند و تعداد نفرات و وزن بیشتری را می توان در آسانسورهای هیدرولیکی قرار داد. وجود نداشتن موتورخانه و کم شدن هزینه ها و وزن های مربوطه به دلیل حذف آن از ساختمان نیز یکی از مزیت های نوع هیدرولیکی آسانسور نسبت به کششی می باشد.
  • سهولت در نجات جان مردم در نوع هیدرولیکی نسبت به نوع کششی یکی دیگر از مزیت های این نوع از آسانسور می باشد.

البته در نهایت آسانسور کششی و هیدرولیکی هر کدام دارای مزایایی می باشند و هر یکی ویژگی های مخصوص خود برخوردار هستند که شما بر اساس در نظر گرفتن این موارد و نیاز خود باید آنها را انتخاب نمایید.