انواع فروکروم

فروکروم عنصری است که از ترکیب آهن با کروم ساخته و تولید می شود و از آن در صنایع فولاد برای تولید فولاد ضد زنگ استفاده می شود. میزان کروم و آهن بکار گرفته شده در ساخت این فروآلیاژ متغیر است و درصد کروم در فروکروم می تواند بین 50 تا 70 درصد در حال نوسان و تغییر باشد. لذا فروکروم های تولید شده دارای انواع مختلف و با کاربردهای گوناگون هستند که استفاده از هر یک در مکان و زمان خاصی مطلوب و ایده آل است.
علاوه بر نوع، فروکروم ها از نظر شکل ظاهری نیز با یکدیگر متفاوت هستند. فروکروم پودری، گرانول ها، کریستال های کوچک، فروکروم و توده ها؛ انواعی از این فروآلیاژ هستند که از نظر فرم ظاهری نامشابه هستند. متقاضیان باید با توجه به همه شرایط حاکم بر حرفه و کار خود، نوع مناسب این محصول را برای تهیه تولیدات نهایی خویش انتخاب نمایند. شما می توانید با مراجعه به سایت خرید و فروش آهن آلات شهرآهن تمام اطلاعات مورد نیاز خود را در زمینه قیمت میلگرد امروز، خم کاری میلگرد و ... به دست آورید. 

انواع فروکروم

معرفی انواع فروکروم

همان طور که گفته شد، مقادیر کروم به کار رفته در تولید فروآلیاژ مربوط به آن متغیر است و این امر موجب ایجاد دسته بندی در محصولات تولیدی کارخانجات شده است. به طور کلی فروکروم ها را می توان به دسته های با کربن کم، کربن متوسط و پر کربن تقسیم بندی نمود. این تقسیم بندی بر اساس نسبت کروم به کربن موجود در محصولات انجام می شود.
فروکروم شارژی گونه ای از این محصول است که نسبت کروم به کربن در آن پایین است. بیشتر فروکروم تولید شده در جهان از این نوع هستند. فروکروم نیتروژن دار از اضافه کردن نیتروژن به فروکروم حاصل می شود تا علاوه بر ارتقاء مقاومت فولاد، جایگزین فلزات ارزشمند و ذی قیمتی مانند نیکل شده و هزینه تولید فولاد ضد زنگ را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. از این محصول در تولید گونه خاصی از الکترودهای مورد نیاز برای انجام فعالیت های جوشکاری نیز بهره گیری می شود. در زمینه متالورژی پودری از شکل پودر شده فروکروم استفاده می شود. فروکروم سیلیکونی نیز یکی دیگر از انواع این محصول است.

معرفی انواع فروکروم 

کاربرد انواع فروکروم

کاربرد اصلی در نظر گرفته شده برای فروکروم ها، تولید فولاد ضد زنگ است. میزان کروم موجود در ترکیبات این محصول، تعیین کننده میزان مقاومت فولاد در برابر خوردگی، سایش و سختی پذیری است. در اغلب مواقع 18 درصد ترکیبات فولاد را کروم تشکیل می دهد. چنانچه نیاز به تولید فولاد کربنی با میزان کروم بالاتر وجود داشته باشد، با استفاده از فروکروم، مقادیر بیشتر کروم به فولاد افزوده می شود. برای تولید فولادهای ابزار، بلبرینگ و سایر انواع فولادهای آلیاژی از فروکروم ها کمک گرفته می شود.
برای ساخت فولادهایی که در برابر اسید مقاومت قابل قبولی دارند نیز از انواع کم کربن فروکروم بهره گیری می شود. افزودن نیتروژن به گریدهای خاصی از فروکروم، منجر به تولید فولادهای ریخته گری می شود که از ساختار کریستالی درشت برخوردار هستند و با ایجاد دانه های تصفیه شده، استحکام محصول تولید شده را ارتقاء می دهند. فروکروم های مناسب برای ریخته گری از 5 درصد کربن و 62 تا 66 درصد کروم بهره مند هستند و برای تولید چدن مطلوب هستند. سرباره های فروکروم نیز قابلیت بهره گیری در مهندسی عمران و راهسازی را دارند و به لحاظ شیمیایی پایداری قابل قبولی دارند. از این ماده در تولید مواد دیرگداز نیز استفاده می شود.
لینگوسولفونات فروکروم که در سیستم های آبی کاربرد دارد نیز با استفاده از فروکروم ساخته می گردد. این ماده در دماهای بالا، جریان مواد را تحت کنترل خود درآورده و آلودگی هایی که به دلیل وجود گل و رس وجود دارند را کاهش می دهد. لینگوسولفونات فروکروم در سیالاتی نظیر آهک، آب تازه، آب نمک و گچ نیز عملکرد ایده آلی نشان می دهد.
علاوه بر موارد فوق الذکر، فروکروم در ساخت و تولید چرم و صنایع چرم سازی کاربرد دارد. همچنین با توجه به خاصیت صیقلی سطح کروم و نداشتن خوردگی بر روی آن، از فروکروم در صنایع متالورژیکی هم بهره گیری می شود. علاوه بر تمامی کاربردهای ذکر شده در بالا، استفاده از فروکروم در صنایعی نظیر ماشین سازی نیز متداول و مرسوم است. انجام کلوخه سازی هم با بکارگیری از فروکروم امکان پذیر است. همچنین از این فروآلیاژ می توان برای جلا دادن به فلزات نیز استفاده نمود. حضور فروکروم سبب کاهش مقاومت ضربه ای خواهد شد.