نحوه ساخت مخزن از ورق استیل

مخزن استیل یکی از پرکاربردترین مخازن در صنعت شناخته می شود. کیفیت بسیار بالای مخازن استیل موجب شده که برای نگهداری از مواد مختلف بتوان از کاربردهای آن بهره برد. با توجه به نوع متریال به کار رفته در تولید مخازن استیل و کیفیت بسیار بالای این قطعات در برابر شرایط مختلف، هیچگونه آسیبی به مواد درون مخزن وارد نمی شود. علاوه بر این مقاومت در برابر زنگ زدن نیز موجب می‌شود که این مخازن، مدت زمان طولانی قابلیت نگهداری از مواد را داشته باشند. برای تولید مخزن استیل با توجه به پیشرفتی که در تولید به شکل های مختلفی از ورق استیل به وجود آمده، می توان از مدل های متنوعی بهره برد. در واقع نوع ورق که برای تولید مخزن استیل به کار می‌رود بسته به نوع کاربری آن انتخاب می شود. کاربرد گسترده ای که مخازن استیل دارند این امکان را فراهم می‌کند که بتوان در انواع متفاوتی اعم از نوع ورق استیل، نحوه اتصالات، نوع جوشکاری و میزان ضخامت به کار رفته در تولید ورق استیل، آن ها را تولید کرد. در این بین فراموش نکنید در نحوه ساخت مخزن از ورق استیل با توجه به اینکه شکل ظاهری مخازن ممکن است استوانه‌ای، هرمی، کروی، مکعبی و مخروطی باشند، با تفاوت های اندکی همراه خواهد بود. با ما در شهر آهن همراه باشید تا اطلاعات کافی در این زمینه به شما ارائه دهیم.

نحوه ساخت مخزن از ورق استیل

نوع ورق به کار رفته در مخزن استیل چیست؟

در کنار این که انواع مخازن استیل را می توان در مدل های مختلف و با شکل های گوناگون تولید کرد، نوع ورق به کار رفته در آن ها نیز با تفاوت‌هایی همراه است. پیشرفت چشمگیری که در دسته بندی ورق های استیل به وجود آمده این امکان را برای صنعتگران فراهم کرده که با استفاده از مدل های مختلف ورق استیل، بتوان مخازن مورد نیاز را تولید کرد. انواع گرید آلیاژی که برای تولید مخازن استیل به کار می روند، می توانند با کیفیت بسیار بالا در برابر شرایط مختلف از مقاومت ایده‌آلی نیز برخوردار باشند.
به عنوان مثال گرید استیل 304L یکی از مدل های موجود در این زمینه محسوب می‌شود که در ساخت مخازن، از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به میزان کربن بسیار پایین این نوع ورق استیل، ویژگی های مناسبی برای ساخت وسایل گوناگون از خود نشان می دهد. از جمله ویژگی ها و مزایای استفاده از این استیل برای تولید مخازن می توان به مقاومت بسیار بالا در برابر زنگ زدگی و خوردگی اتمسفر یک اشاره کرد. علاوه بر این چنانچه نیاز به جوشکاری در پروژه وجود داشته باشد، این گرید می تواند گزینه ای مناسب شناخته شود. مخازن استیل که با استفاده از این مدل از ورق های استیل تولید می شوند برای کارخانه های لبنی، کارخانه های تولید مواد غذایی، کارخانه های تولید روغن نباتی و تانکر حمل مواد مختلف، کاربرد مناسب خواهند داشت.
مدل دیگر از گریدهای استیل که در تولید مخازن کاربرد فراوان دارد، گرید استیل 316L محسوب می‌شود. این گرید که خاصیت مکانیکی بسیار مناسب تری در مقایسه با گرید ورق استیل ۳۰۴ دارد، با مقاومت ایده آلی که در برابر محلول های ملایم، اسید سولفوریک و همچنین اسیدهای چرب در دماهای بالاتر دارد، گزینه ای کاربردی در این شرایط شناخته می شود. فراموش نکنید تفاوت ظاهری بین دو گرید پرمصرف ورق استیل ۳۱۶ و ۳۰۴ نمی‌تواند فراوان باشد. در کنار این نوع ورق های استیل که برای تولید مخازن به کار می‌روند، از ورق ۳۰۷ نیز می توان در شرایط خاص بهره برد.

نوع ورق به کار رفته در مخزن استیل چیست؟

فرآیند ساخت مخزن از ورق استیل

شاید در نگاه اول فرآیندی که برای ساخت مخزن از ورق استیل طی می‌شود، آسان به نظر برسد. با این حال برای تولید این مخازن کار راحتی پیش رو قرار ندارد. به همین علت تاکید می شود برای تولید مخازن استیل علاوه بر داشتن مهارت های بالا، نیاز به انجام کار تیمی با تخصص فراوان خواهد بود. تولید مخازن، نیاز به دستگاه های بسیار پیشرفته و ابزار آلات مهندسی خواهد داشت.
فرآیند ساخت مخزن استیل در چند گام طی می شود. ابتدا طرح اولیه و نوشتن برنامه توسط برنامه نویسان و با استفاده از نرم افزارهای خاص اعلام می‌شود. پارامترهای مختلفی که برای ساخت مخزن، مانند ضخامت و جنس ورق، سایز، اتصالات، نوع جوشکاری و ضخامت عدسی های مورد نیاز که اهمیت بالایی دارند، در این گام مورد بحث قرار می گیرند. در گام بعدی باید برش ورق استیل تحت نظر کارفرما با استفاده از دستگاه‌های براکت و گیوتین انجام پذیرد. این مرحله نیز با دقت بسیار بالا انجام خواهد پذیرفت. فراموش نکنید برای ساخت مخازن استیل که به صورت گرد و استوانه ای هستند، باید دستگاه نورد را پس از برش مورد استفاده قرار دهید.
در گام بعدی شکل دهی ورق ها پس از خروج از نورد انجام می پذیرد. مخازن ساده به راحتی بدون نیاز به شکل دهی جوش خواهند خورد. اگر در دستگاه نورد از استانداردهای لازم استفاده نشود، ممکن است قسمت های مختلف ورق استیل با تفاوت‌هایی همراه شوند. این شرایط موجب می شود که تحت فشار و در برابر عوامل خورنده، مقاومت آن ها کاهش یابد. مرحله بعدی برای تولید مخازن استیل، مونتاژ مخزن با استفاده از جوش آرگون یا دستگاه تیگ انجام می پذیرد. فراموش نکنید برحسب نیاز، انواع روش های جوشکاری برای توجیه اقتصادی نیز می‌توانند کاربردی باشند.
پولیش کاری مخزن به وسیله دستگاه های مدرن مرحله بعدی در فرآیند ساخت مخزن خواهد بود. این عمل موجب می‌شود تا ظاهر مخزن، براق و زیبا به نظر برسد. علاوه بر این، فرآیند جوشکاری موجب ایجاد ناهمواری های بر روی سطح مخزن می‌شود. پولیش کاری مناسب، این ناهمواری ها را به خوبی برطرف می کند. چنانچه هدف از تولید مخزن استیل استفاده از آن در زمینه های نگهداری مواد غذایی و دارویی باشد، نیاز به پولیش میکروسکوپی یا تخصصی خواهد بود. در گام آخر، کنترل کیفیت مخزن استیل توسط متخصصین و مهندسین انجام می پذیرد.