صادرات میلگرد کلاف

میلگرد بعنوان یکی از عوامل تاثیرگذار در تقویت بتن و حفظ پایداری بنا، به وفور در سازه های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. بعبارتی؛ نقش میله های فولادی در استحکام بناها و جلوگیری از در هم شکستن بتن بسیار حائز اهمیت است. امروزه؛ در اغلب سازه های مدرن و ساخته شده به دست بشر؛ از میلگردها به منظور جبران نیروی کششی ساختمان استفاده می کنند. علاوه بر ساختمان ها، در ایجاد سازه های بزرگ شهری نظیر؛ بزرگراه، پل، سد و... نیز استفاده از میلگرد کاربردی است. این سازه های پرمصرف فولادی؛ به لحاظ شکل ظاهری و نوع کارکرد در انواع متفاوتی اعم از؛ میلگرد ترانس، میلگرد ساده، میلگرد آجدار و میلگرد کلاف دسته بندی می شوند.

میلگردهای کلاف دسته ای از میله های فولادی هستند که؛ به صورت کلاف های تو در تو در یکدیگر گره خورده اند. این نوع میلگردها؛ علاوه بر مصارف گسترده در ساخت و ساز، به دلیل وزن سبک، به سهولت قابل حمل و جابه جایی می باشند. میلگرد های کلاف در صنایع تولید داخلی بر اساس چهارچوب و استاندارد یکسان تولید شده و علاوه بر تامین نیاز بازار داخل، به سایر کشور همسایه نیز صادر می شوند. در حال حاضر؛ ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انواع میله های فولادی در آسیا به شمار می رود. در ادامه این بخش؛ ضمن آشنایی با میلگرد کلاف و انواع آن، به بررسی وضعیت صادرات این نوع میله فولادی نیز اشاره خواهیم کرد.


میلگرد کلاف چیست؟

همانطور که پیش تر نیز ذکر شد؛ میلگرد کلاف شامل میله های فولادی در ابعاد کوچک است که؛ به صورت دسته ای از کلاف های در هم پیچیده تولید می شوند. به طور کلی؛ میلگردهای کلاف بر اساس کارکرد و نوع استفاده آن ها در صنعت ساخت و ساز؛ به دو صورت مختلف کلاف ساده و آجدار مورد استفاده قرار می گیرند. در این بین؛ میلگرد ساده به دلیل تنوع ابعاد و نحوه کارکرد آن در ساخت بناهای امروزی، به نسبت نوع دوم آن بسیار کاربردی تر است. یکی از مزیت های استفاده از میلگرد کلاف در مقایسه با میلگردهای شاخه ای، انعطاف پذیری آن ها در برابر شکل پذیری است. ترکیبات اولیه میلگردهای کلاف، شمش های فولادی هستند که در کارخانه های نورد، تحت حرارت های بالای 100 درجه برافروخته می شوند. این شمش ها در طی چندین مرحله متوالی فرم دهی شده و سپس تا زمان سخت شدن در واحدهای خنک کننده قرار می گیرند.


انواع میلگرد کلاف

در کارخانجات و صنایع امروزی؛ اغلب میلگردهای کلاف نوع ساده در سایزهای 5/5 میلی متری الی 10 میلی متری تولید می شوند. اما در صورت استفاده از میلگردهای با سایز بیش از 12 میلی متر و یا در ابعاد دلخواه نیز، می توان سفارش خود را به کارخانجات تولیدی به صورت مجزا ارسال کرد. برخلاف تنوع و گستره ی بالای استفاده از میلگردهای کلاف ساده، اما استفاده از میلگرد آجدار در ساخت سازه های ساختمانی چندان کاربردی نیست. یکی از اصلی ترین دلایل این مسئله؛ محدودیت تولید آن در ابعاد مختلف در داخل کشور و به صرفه نبودن آن به لحاظ اقتصادی است. در حال حاضر؛ در صنایع تولید داخل تنها دو گرید A2 و A3 از میلگرد آجدار قابلیت تولید انبوه را دارا هستند. خوب است بدانید که؛ گرید میلگردها (A1، A2، A3، A4) نشان دهده مقاومت و سختی آن ها در برابر تنش های کششی است.

به طور کلی؛ میلگرد کلاف به لحاظ کاربرد و نحوه فرآیند در دو نوع مختلف کلاف کم کربن و کلاف با کربن متوسط یا زیاد تولید می شوند. در ذیل؛ مختصراً به تشریح این دو نوع میلگرد می پردازیم؛

  • کلاف کم کربن: این نوع کلاف به دلیل استفاده محدود از کربن، از قابلیت هایی نظیر انعطاف پذیری، چکش خواری، کشش و.. برخوردار است.
  • کلاف با کربن متوسط یا زیاد: کلاف کربن متوسط یا پرکربن همانطور که از نام آن پیداست؛ دارای میزان کربن بیشتری در ساختار آن است و به همین دلیل در ساخت کابل برق، سیم پکسل، لاستیک سازی، فنر و... کاربردی است.

کاربرد میلگرد کلاف

این محصول فولادی در ساخت و ساز بناهای شهری بعنوان تیرچه و خرپا بسیار کاربردی هستند. استحکام و مقاومت بالای این میله ها توام با بتن سبب شده است؛ تا از آن در صنایع مختلف فنرسازی، مفتول سازی و صنایع جوشکاری استفاده شود. سیم بکسل، توری حصاری، سیم خاردار، فنس، میخ، گابیون و... برخی از عمده ترین کاربرد های میلگرد کلاف می باشند که در ساختمان سازی و سایر بخش ها مورد استفاده قرار می گیرند. به دلیل کاربرد گسترده این مصالح و تقاضای بالای آن در بازار، قیمت میلگرد کلاف همواره دچار نوسان است.


عوامل موثر بر صادرات میلگرد کلاف

صنایع تولیدی فولاد ایران سال هاست که؛ بعنوان قطب اصلی تامین محصولات فولادی آسیا و خاورمیانه شناخته می شود. به واسطه تنوع گسترده میلگردهای فولادی تولید داخل در انواع مختلف، مسیر همواری جهت صادرات به کشورهای همسایه وجود دارد. در طی سال های اخیر به دلیل وضع تحریم ها از سوی ایالات متحده، صادرات بازار فولاد و آهن با اختلالاتی مواجه شد، اما خوشبختانه با حمایت دولت از بخش خصوصی و البته تقاضای بالای مشتریان خارجی، فعالیت صنایع تولید محصولات فولادی مجددا آغاز گردید. در حال حاضر؛ کارخانجات ذوب آهن اصفهان و کاشان به عنوان بزرگترین تامین کننده بازار آهن آلات داخل و خارج از ایران شناخته می شوند. این کارخانجات علاوه بر پذیرش سفارشات، از استانداردهای یکسانی جهت تولید محصولات خود بهره می برند. با توجه پتانسیل بالای تولید انواع میلگرد و تقاضای بالای واردات آن توسط کشورهای خارجی؛ در صورت صادرات اصولی این محصول، ارز قابل توجهی وارد کشور خواهد شد. به دلیل گسترده وسیع کاربرد فولاد در صنایع ساختمان سازی، قیمت این محصول در بازارهای جهانی دارای نوساناتی است. البته عوامل مختلفی نظیر؛ ضخامت میلگرد کلاف، میزان مقاومت و استحکام محصول، حجم بار صادراتی، کشور مقصد و شرکت تولید کننده بر میزان قیمت نهایی این محصول بشدت تاثیرگذارند. در حال حاضر؛ میلگردهای تولید داخل به بازار کشورهایی نظیر؛ سوریه، ترکیه، گرجستان، افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، ارمنستان، کویت، قطر، عمان و عراق صادر می شوند. در بین انواع محصولات فولادی صادراتی؛ میلگرد کلاف به واسطه سهولت در حمل و نقل و طیف وسیع کاربرد آن در صنایع، جز موارد پرمصرف و سودده در بازارهای جهانی محسوب می شود.


قیمت میلگرد کلاف صادراتی ایران

صادرات محصولات فولادی معطوف به شرایط اقتصادی و بعضا مسائل سیاسی است. میلگردهای کلاف صادراتی نیز یکی از متنوع ترین محصولات کاربردی فولادی در صنایع مختلف شناخته می شوند که قیمت نهایی آن ها وابسته به عوامل مختلفی است. به همین دلیل؛ نمی توان قیمت ثابت و معینی برای صادرات این محصول در نظر گرفت. در حال حاضر؛ قیمت میلگرد کلاف صادراتی ایران با توجه حجم بار صادراتی، کیفیت، قیمت جهانی فولاد، تعرفه های گمرکی، حجم تقاضا، شرکت مبدا و همچنین نوسانات نرخ ارز متغیر است. بر اساس آخرین قوانین وضع شده در اردیبهشت ماه سال 1397؛ میزان مالیات بر ارزش افزوده محصولات فولادی حذف شده و قیمت نهایی صادرات میلگرد کلاف با توجه به نرخ دلار تعیین می گردد. توصیه می شود؛ جهت کسب اطلاعات از بازار میلگرد صادراتی و قیمت نهایی این محصول در بازارهای جهانی؛ از شرکت های پخش میلگرد و مشاوران صادراتی در این زمینه استفاده شود.


اسناد و مدارک مورد نیاز جهت صادرات میلگرد کلاف

از ملزومات اصلی جهت صادرات انواع میلگرد به سایر کشورها؛ دارا بودن اسناد و مدارک معتبر در این زمینه است. برخی از مهم ترین این اسناد شامل مواردی از جمله؛ کارت بازرگانی، گواهی استاندارد، گواهی خرید، گواهی عدل بندی، گواهی مبدا، بارنامه، کارنه تیر می باشند. در ذیل به اختصار به تشریح این موارد می پردازیم:

  • کارت بازرگانی: اولین اقدام جهت فعالیت در زمینه صادرات بین الملل، دریافت کارت بازرگانی است. این کارت به دو صورت حقیقی و حقوقی به افراد یا شرکت های معتبر فعال در عرصه صادرات میلگرد، اعطا خواد شد.
  • گواهی استاندارد: این گواهی به منزله ضامن معتبر، جهت تایید کیفیت محصولات است. محصولات فولادی و به ویژه میلگرد کلاف، مشمول دریافت گواهی استادندارد می باشند.
  • گواهی خرید: در این گواهی تمامی مشخصات اعم از؛ قیمت، تعرفه گمرکی، نام شرکت تلیدکننده و.. قید خواهد شد.
  • گواهی عدل بندی: گواهی عدل بندی سند معتبری است که دارا بودن آن برای افراد صادر کننده محصولات فولادی به نوعی الزامی است. مشخصات قید شده در این سند شامل؛ وزن، نوع محصول، تعداد و.. هستند که این موارد به جهت حمل و نقل بار صادراتی قابل اهمیت می باشند.
  • گواهی مبدا: در این سند تمامی اطلاعات و جزئیات بار، نام کشور تولید کننده، کیفیت محصول، اطلاعات حمل و نقلی و... قید می شود.
  • بارنامه حمل: بارنامه یا گواهی حمل در واقع سندی معتبر و قانونی است که؛ به منظور تایید صادرات بار و انتقال آن، از فروشنده به خریدار تحویل داده می شود.
  • کارنه تیر: کارنه تیر به منزله جواز انتقال کالا از مرزهای زمینی به کشور مقصد است که در با در اختیار داشتن آن، از پرداخت عوارض گمرکی و... معاف خواهید شد.

مراحل صادرات میلگرد کلاف

به منظور صادرات میلگرد کلاف تولید ایران به سایر کشورهای منطقه لازم است؛ تا ضمن ارائه تمامی اسناد و مدارک، به صورت اصولی و قانونی مراحل صادرات این محصول طی شود. در طی چندین سال گذشته؛ با توجه به اهمیت یافتن تولیدات داخل و همچنین گسترش تقاضای محصولات فولادی، صادرات میلگرد های کلاف ایرانی روند صعودی را طی کرده است. مراحل صادرات این محصول به دلیل برخی از مسائل و ویژگی های مرتبط با آن، با صادرات محصولات سایر زمینه ها متفاوت است. مراحلی که در ادامه این مطلب ذکر خواهد شد؛ روند قانونی و اصولی صادرات میلگرد کلاف از مبدا ایران به سایر کشورهاست. این مراحل بدین شرح می باشند:

دریافت سفارش از بازار ، مذاکره با خریدار و صدور پیش فاکتور، عقد قرارداد، تولید و آماده سازی محصول، تعیین قیمت، دریافت مجوزهای لازم جهت صدور، اظهار گمرکی کالا، دریافت گواهی مبدا، عقد قرار داد حمل و نقل، تسویه مبلغ از سوی خریدار و در مرحله آخر ترخیص کالا و ارسال بار از سمت مرز ایران به کشور مقصد.


تعرفه گمرکی صادرات میلگرد کلاف

تعرفه گمرکی محصولات فولادی یکی از عوامل تعیین کننده در میزان صادرات آن محسوب می شوند. این مسئله سبب می شود؛ تا علارغم تقاضای بالای بازار خارج؛ پرداخت مبالغ سنگین تعرفه برای تولیدکنندگان سود چندانی را به همراه نداشته باشد. با توجه به هزینه بالای واردات میلگرد کلاف به داخل کشور، برای صادرکنندگان این دست از محصوات فولادی تعرفه های بسیار پایینی در نظر گرفته شده است. بنابراین؛ صادرات محصولات فولادی ایران به کشورهای همسایه مشمول تعرفه های سنگین گمرکی نخواهد بود. اما؛ طی مراحل اصولی صادرات با توجه به نوع میلگردها و ارائه اسناد و مدارک معتبر و قانونی به اداره گمرک کشور در این زمینه الزامی است.


صادرات میلگرد کلاف به کشورهای مختلف

 صادرات میلگرد کلاف به ترکیه

در طی سال های اخیر و با توجه به توسعه بخش ساخت و ساز در کشورهای اوراسیا، می توان کشورهای این منطقه را به عنوان بهترین بازار صادراتی میلگردهای کلاف ایران عنوان کرد. با افزایش سرعت ساخت و ساز مساکن شهری کشور ترکیه و همچنین تقاضای بالای آن، این کشور عضو ثابت وارد کنندگان محصولات فولادی به ویژه میلگردهای ساختمانی است. هم اکنون؛ در طی برطرف کردن این تقاضا، حجم عظیمی از میلگرد کلاف صادراتی ایران در بازار کشور ترکیه توزیع می شود. در حال حاضر؛ بخش عمده ای از صادرات فولاد ایران به ترکیه از طریق مرز زمینی بازرگان صورت می پذیرد.

شرایط صادرات میلگرد کلاف به ترکیه

از مهم ترین عوامل در بحث صادرات میلگرد کلاف ایران به کشور ترکیه؛ الزامات و قوانین حاکم بر بازار این کشور است. اگرچه فعالیت در زمینه صادرات فولاد و به ویژه میلگردهای ساختمانی، از سوددهی قابل توجهی برخوردار است، اما از نکات حائز اهمیت در این بخش، بررسی شرایط واردات ترکیه و تقاضای بازار آن می باشد. قوانین صادراتی ایران برای ترکیه مشابه قوانین سایر کشورهاست. اما مسائل سیاسی، مشکلات اقتصادی و نوسانات بازار ارز می تواند میزان صادرات محصولات فولادی را با اختلالاتی مواجه سازد. بنابراین؛ بررسی قوانین واردات ترکیه، رعایت مراحل و اصول صادرات میلگرد کلاف و... از الزامات اساسی در این زمینه محسوب می شود.

 

صادرات میلگرد کلاف به ترکیه

 

صادرات میلگرد کلاف به پاکستان

تبادلات تجاری دوکشور ایران و پاکستان در طی دهه اخر رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. این کشور به دلیل دارا بودن مرز زمینی مشترک با ایران و همچنین برخی از تشابهات فرهنگی و اقتصادی، از بهترین اهداف صادراتی ایران به شمار می ود. در حال حاضر؛ بخش عمده ای از محصولات غذایی، سوخت، پوشاک، آهن آلات، فولاد.. پاکستان از طریق واردات از کشورهای همسایه تامین می گردد که بخش عظیمی از این مقدار متعلق به ایران است. یکی از محصولات صادراتی تولید داخل به پاکستان، میلگرد کلاف و سایر مصالح ساختمانی است. ایران با صادرات انواع محصولات ساختمانی با کیفیت به ویژه میلگرد کلاف در ابعاد استاندارد توانسته است؛ تقاضای عمده ای را از بازار این کشور به سمت خود جذب کند. لازم به ذکر است؛ که کسب آگاهی از شرایط بازار فولاد پاکستان و بررسی میزان تقاضای آن در ابتدای مسیر صادرات الزامی است.

 

صادرات میلگرد کلاف به پاکستان

 

صادرات میلگرد کلاف به ازبکستان

با اجرای طرح های توسعه کلان شهری در کشور ازبکستان، صادرات میلگرد کلاف ایران به این کشور با تقاضای قابل توجهی مواجه گردید. ازبکستان یکی از کشورهای به نام منطقه اوراسیا محسوب می شود که مشمول طرح توسعه ساخت و ساز شهری است. طی دیدار مقامات سیاسی دو کشور ایران و ازبکستان و اجرای طرح های اقتصادی-سیاسی، روابط تجاری دو کشور بعنوان نقطه عطفی برای طرفین تبدیل گردید. در طی سال های 2017 و 2018 میلادی؛ صادرات محصولات فولادی ساختمان سازی نظیر؛ انواع میلگرد بیش از 500 تن افزایش یافت. در حال حاضر؛ بالغ بر 100 شرکت و صنایع تولیدی در زمینه تولید و صادرات مصالح ساختمان سازی فعال هستند.

 

صادرات میلگرد کلاف به ازبکستان

 

صادرات میلگرد کلاف به عراق

پس از وقوع جنگ های داخلی متعدد و خرابی های بسیاری در بخش سازه های شهری و مساکن، دولت عراق شرایط مطلوبی را جهت بازسازی و احیای این مناطق در دستور کار قرار داده است. بنابراین؛ بازار صنایع ساختمانی این کشور، فرصت خوبی جهت واردات آن محسوب می شود. در حال حاضر؛ کشورهای چین، ایالات متحده، ترکیه و ایران بخش قابل توجهی از واردات صنایع فولادی این کشور را عهده دار هستند. در حال حاضر؛ سهم ایران از میزان صادرات در صنایع ساختمان سازی به ویژه انواع میلگردهای فولادی حدود 17 درصد می باشد. تعرفه پایین گمرکی صادرات محصول به عراق از دیگر دلایل استقبال صادرکنندگان ایرانی است.

 

صادرات میلگرد کلاف به عراق

 

صادرات میلگرد کلاف به گرجستان

گستره همکاری اخیر دو کشور ایران وگرجستان، راه را برای صادرات انواع محصولات ایرانی به این کشور هموار کرده است. پس از پیوستن گرجستان به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، میزان تقاضای این کشور جهت توسعه در بخش های مختلف به شدت افزایش یافت. بازار کشور گرجستان از آن جهت حائز اهمیت است؛ که این کشور بستر مناسبی برای صادرات مجدد می باشد. به عبارتی؛ محصولات ایرانی از طریق گرجستان مجددا به کشورهای اتحادیه اروپا و... ارسال می شوند. یکی از بهترین محصولات صادراتی به کشور گرجستان، صادرات میلگرد کلاف در ابعاد و اندازه های مختلف است. علارغم تقاضای بالای صنایع ساختمان سازی فولادی گرجستان، اما آمارها نشان می دهد؛ که میزان فولاد ایران از بازار این کشور سهم چندانی ندارد.

 

صادرات میلگرد کلاف به گرجستان

 

صادرات میلگرد کلاف به افغانستان

اشتراکات فرهنگی و جغرافیایی دو کشور ایران و افغانستان، یکی از دلایل مهم استقبال صادرکنندگان ایرانی است. با توجه به ضعیف بودن تجهیرات و عدم برخورداری از دانش کافی برای تولیدات محصولات فولادی در این کشور، بازار افغانستان مقصد مناسبی برای صادرات فولاد ایران و به ویژه میلگرد کلاف به شمار می رود. اما بایستی توجه داشت که؛ بخش عمده ای از بازار فولاد این کشور، در دست صادرکنندگان پاکستانی است. بنابراین لازم است؛ تا به منظور سرمایه گذاری بلندمدت در این زمینه؛ دو عامل قیمت مناسب و کیفیت مطلوب میلگرد کلاف در نظر گرفته شود.

 

صادرات میلگرد کلاف به افغانستان

 

صادرات میلگرد کلاف به قبرس

فعالیت در زمینه صادرات به کشور قبرس، فرصت مناسبی جهت عبور از تحریم ها و افزایش سوددهی است. با توجه به قوانین اخیر این کشور در رابطه با جذب سرمایه گذاران خارجی و کاهش تعرفه ها، می توان این کشور را یکی از بهترین بازارهای هدف صادرات میلگرد کلاف ایران به شمار آورد. قبرس به دلیل همسایگی با کشورهای اتحادیه اروپا مسیر خوبی جهت صادرات محصولات ایرانی است. در طی چندین سال گذشته؛ طرح های مختلفی جهت توسعه و آبادانی بخش های عمرانی این کشور تدوین گردیده است که این مسئله نیاز قبرس به صنایع فولادی ساختمان سازی را افزایش می دهد.

 

صادرات میلگرد کلاف به قبرس

 

صادرات میلگرد کلاف به کویت

کشورهای حاشیه خلیج فارس از مهم ترین فرصت های تجاری ایران محسوب می شوند. به منظور صادرات مصالح ساختمانی به ویژه میلگرد کلاف به کشور کویت بایستی این نکته را در نظر داشت؛ که صرفاً واردات محصولات باکیفیت عالی و مطابق استانداردهای جهانی مدنظر است. بنابراین لازم است؛ تا عوامل مختلفی به لحاظ کیفیت سنجی میلگردهای کلاف پیش از صادرات این محصولات در نظر گرفته شود.

 

صادرات میلگرد کلاف به کویت

 

صادرات میلگرد کلاف به عمان

با افزایش مبادلات تجاری و روابط سیاسی دو کشور ایران و عمان، زمینه مطلوبی جهت همکاری در سایر زمینه ها نیز فراهم گردیده است. عمان به دلیل اجرای طرح های گسترده عمرانی؛ مقصد مناسبی جهت صادرات محصولات فولادی و آهن آلات محسوب می شود. بر اساس آخرین آمار؛ کشور عمان پس از واردات سیمان و برخی از مصالح جزئی ساختمانی، بیشترین میزان واردات میلگرد را در مقایسه با سایر کشورهای همسایه داراست. بنابراین؛ می توان عنوان کرد؛ شناخت بازار فولاد عمان و بررسی شرایط صادرات میلگرد کلاف به این کشور، از ملزومات اساسی پیش از آغاز فعالیت در این زمینه است.

 

صادرات میلگرد کلاف به عمان

 

صادرات میلگرد کلاف به قطر

با توجه به مواضع سیاسی کشور قطر و کاهش روابط تجاری و اقتصادی آن با کشورهای عرب، بازار این کشور تحت تاثیر این روابط به مقصد مناسبی برای محصولات با کیفیت ایرانی تبدیل گردید. اگر چه قطر گام های مهمی را در بحث جذب سرمایه گذاران خارجی و رشد اقتصادی برداشته است؛ اما همچنان به عنوان یکی از مناطق مصرفی جهان؛ بخش عمده ای از محصولات خود را از طریق واردات از سایر کشورها تامین می کند. بازار تقاضای میلگرد و محصولات فولادی قطر برای ایران، بسیار کوچک بوده و نیاز است تا موارد متعددی نظیر؛ موانع صادراتی، روابط مالی، شرایط صادرات و... در ابتدای کار سنجیده شود.

 

صادرات میلگرد کلاف به قطر

 

صادرات میلگرد کلاف به سوریه

سوریه به دلیل مسائل و مشکلات اخیر از جمله جنگ های داخلی، خسارات و خرابی های زیادی را متحمل شده است. از طرفی با توجه روابط تجاری و سیاسی مطلوب دو کشور ایران و سوریه؛ جهت احیای ساخت و ساز شهری و البته صادرات ایرن مسیر مناسبی پیش روی تولید کنندگان و صادرکنندگان ایرانی است. افزایش تقاضای واردات انواع میلگردهای ایرانی، تعرفه پایین گمرکی و سهولت در حمل و نقل از مهم ترین عوامل استقبال صادرکنندگان از بازار این کشور می باشد. در حال حاضر؛ ایران بزرگترین تامین کننده انواع میلگردهای ساختمانی سوریه محسوب می شود.

 

صادرات میلگرد کلاف به سوریه

 

صادرات میلگرد کلاف به ارمنستان

ارمنستان از کشورهای فعال در منطقه اوراسیا به لحاظ صادرات و واردات است. با توجه به روابط دیپلماتیک موفق دو کشور ایران و ارمنستان و همچنین اجرای طرح های توسعه مساکن شهری، فرصت مهمی برای صادرات فولاد ایران در بحث ساختمان سازی فراهم گردیده است. در حال حاضر؛ کشورهای گرجستان، ایران و پاکستان سه مورد از اصلی ترین صادرکنندگان به این کشور محسوب می شوند که سهم ایران در زمینه محصولات نفتی و مواد غذایی بیشتر است. می توان با شناخت منابع کشور ارمنستان، نیاز بازار و ارائه محصولات فولادی با کیفیت استاندارد، این بخش از بازار ارمنستان را نیز به سمت کالای تولید ایران متمایل ساخت.

 

صادرات میلگرد کلاف به ارمنستان

 

صادرات میلگرد کلاف به ترکمنستان

ترکمنستان از جمله کشورهای غنی منطقه اوراسیا است که؛ از ذخایر متعدد نفت و گاز طبیعی بهره مند است. دارا بودن مرز جغرافیایی مشترک و افزایش تقاضای واردات این کشور در بخش های مختلف سبب گردیده؛ تا ترکمنستان چشم انداز بزرگی برای صادرات محصولات ایرانی محسوب شود. در طی چند سال اخیر؛ با گسترش بخش ساخت و ساز در برخی از نقاط کشور ترکمنستان، تقاضای بازار آن برای واردات محصولات ساختمانی نظیر؛ سیمان، آهن آلات، میلگرد و... افزایش یافت. هم اکنون؛ بخش عمده ای از صادرات محصولات فولادی ایرانی به ترکمنستان شامل انواع میلگردهای ساختمانی؛ میلگرد ساده، میلگرد آجدار و میلگرد کلاف است. توصیه می شود؛ پیش از صادرات به کشور ترکمنستان، شرایط بازار و وضیعت گمرک این کشور از جهات مختلف به دقت بررسی شود.

 

صادرات میلگرد کلاف به ترکمنستان