میخکوبی خاک با میلگرد چگونه انجام می شود؟

کاربرد میلگرد در میخکوبی خاک برای پایداری، مسلح و تقویت نمودن خاک است. منظور از میخکوبی خاک، گودبرداری خاک و تسلیح آن جهت ثابت نمودن میلگرد درون آن است. برای تشریح کامل تر اصطلاح میخکوبی در خاک می توان گفت: میخکوبی در خاک، شامل استفاده از آن جهت ثابت نمودن سازه های نگهدارنده است. در میخکوبی میلگرد در خاک، باید فاصله بین محل قرار گیری سازه های ثقلی رعایت شود. برای مسلح و تقویت نمودن خاک می توان میلگرد یا پایه های نگهدارنده را در خاک قرار داد. این روش همانند آرماتور بندی در سازه های بتنی است. در این روش، جهت جلوگیری از گسسته شدن خاک از مهارهای کششی فولادی استفاده می کنند. قطر این مهار های کششی بین 20 تا 40 میلیمتر بوده و درون چاله های ایجاد شده در خاک قرار می گیرند. مهارهای کششی در فاصله 1 الی 2 متر از یکدیگر به کار گذاشته می شوند و 70 الی 100 درصد ارتفاع گود را پر می کنند.


نحوه کارگذاری میلگرد در میخکوبی خاک 

ابتدا به عمق 1 الی 2.5 متر از خاک گودبرداری می شود، سپس با استفاده از یک دستگاه حفار خطوط افقی را جهت کارگذاری میلگرد ها ایجاد می کنند. پس از قرارگیری میلگردها در درون این خطوط، دوغاب را به آن تزریق می ‌کنند. پس از نصب دیوارهای زهکش، عملیات بتن ریزی انجام می شود. سپس، صفحات فولادی روی سطح بتن ریزی شده قرار گرفته و به انتهای میخ ها پیچ می شوند. تا زمان پر شدن کامل گود، این مراحل ادامه خواهد یافت.

میخکوبی در خاک

روش استفاده از میلگرد در میخکوبی خاک و سپر زنی

سپر ها، با استفاده از لرزش هایی که قطعات پیش ساخته تولید می کنند، در داخل زمین قرار می گیرند. جنس این سپرها معمولاً از فولاد، بتن و چوب است که رایج ترین آن ها سپر فولادی می باشد. از روش سپر زنی برای پر کردن موقت گود ها استفاده می شود. نصب این سپر ها در خاک های ماسه ای یا رسی آسان تر انجام می شود، اما به کارگیری آن ها در خاک هایی که در آن قلوه سنگ و سنگ های بزرگ وجود دارد، کار نسبتا دشواری خواهد بود.

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:


میخکوبی در خاک چه کاربرد هایی دارد؟

روش پایدارسازی به وسیله میخکوبی خاک، در موارد زیر استفاده می شود:

  • مقاوم سازی و بالا بردن دوام برش ها در راه آهن ها و بزرگراه ها
  • پایدارسازی زمین لرزه ها
  • استحکام درگاهی تونل ها در لایه های ضعیف
  • گودبرداری سازه ها جهت تاسیس ساختمان ها و تاسیسات زیرزمینی

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:


منظور از سیستم شمع نگهبان و تخته گذاری چیست؟

از سیستم شمع نگهبان و تخته گذاری جهت جلوگیری از برخورد با تاسیسات زیرزمینی استفاده می شود. همچنین، از این سیستم می توان برای ساخت و سازهای موقت یا دائمی استفاده کرد. تخت ها معمولاً مابین تیر های نگهبان به کار گذاشته شده و از مقاطع فولادی به عنوان تکیه گاه استفاده می کنند. معمولا سیستم شمع نگهبان و تخته گذاری را در جا هایی که سطح آب پایین تر از محل گودبرداری شده است، به کار می گیرند.

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:


سیستم دیوار دیافراگمی چه کاربردی دارد؟

از سیستم دیوار دیافراگمی در خاک های نرم و اطراف سفره های زیر زمینی استفاده می شود. ارتفاع به کارگیری این سیستم معمولاً دو برابر عمق گود است. در این سیستم، میلگردها در حفره های مملو از گل حفاری کارگذاری شده و سپس روی آن را با بتن می پوشانند.

میخکوبی خاک با میلگرد

سیستم دیوار شمعی حفر شده چه کاربردی دارد؟

از سیستم دیوار شمعی حفر شده در حفاری های عمیق استفاده می کنند. در این حفره ها، شمع های بتنی ریخته می شود. معمولاً در مواقعی که به کارگیری تیر های نگهبان یا سپرهای مخصوص در خاک مشکل باشد، یا اینکه بنا به دلایل مختلفی استفاده از مهاربند در نزدیکی سطح زمین ممکن نباشد، از سیستم دیوار شمعی حفر شده استفاده می شود. در این سیستم، می توان متناسب با ساخت و سازهای شهری پوشش های متنوعی را ارائه داد.

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:


خرپای فلزی به چه منظور استفاده می شود؟

یکی از بارز ترین روش های ایجاد سازه های نگهبان در سازه های شهری، استفاده از خرپای فلزی است. اجرای این سیستم نسبتا آسان بوده و انعطاف بالایی دارد.این خرپا ها در اطراف گود ها به صورت قائم نصب می شوند و جهت نصب و به کارگیری درست آن ها، باید یک چاه با ارتفاعی معادل ارتفاع گود و کمی بیشتر از آن ایجاد گردد. سپس خرپا ها درون شمع آرماتور بندی قرار داده شده و چاه آن بتن ریزی می شود. حال باید موازی با دیوار گود، مقدار مناسبی از خاک برداشته شود. در ادامه، عضو مایل را از طریق یک شالوده به عضو قائم و کف ستون متصل می کنند. مراحل فوق در امتداد دیواره ها اجرا می گردد. در ادامه، خاک موجود بین اعضای افقی و قائم خرپاها را برداشته و سایر اعضای خرپا نصب می شوند. این مراحل تا تکمیل شدن خرپاها ادامه می یابد.