میلگرد آلیاژی چیست؛ انواع میلگرد آلیاژی را بشناسید

میلگرد آلیاژی یکی از پر مصرف ترین محصولات صنعتی در دنیا است که با ترکیبات آلیاژی و آهن ساخته می شود. از این میلگرد در ساختمان سازی، خودرو سازی، پتروشیمی و ... استفاده می کنند. میلگردهای آلیاژی انواع مختلفی دارند که با توجه به شکل ظاهری، روش تولید و ... می توان آن ها را به دسته های مختلفی تقسیم کرد. در ایران برخی از کارخانه ها فولاد آلیاژی را با کیفیتی بالا تولید می کنند. انواع میلگردهای آلیاژی شامل آلیاژهای قالب پلاستیک، میلگردهای آلیاژی هاردکروم، میلگرد استیل، فولادهای فنر، فولادهای مقاوم به حرارت و ... هستند که هر کدام با توجه به مشخصات فنی و خواصی که دارند دارای کاربرد ویژه ای هستند. شما می توانید این مقاطع آلیاژی را از سایت آهن آلات شهرآهن تهیه کنید. 

 

با انواع فولاد استفاده شده در ساخت میلگرد آشنا شوید

در واقع فولاد آلیاژی مقدار زیادی آهن است که با چند فلز آلیاژی ترکیب شده، انواع فولادی که برای ساخت میلگرد مورد استفاده قرار می گیرند به چهار دسته اصلی فولاد کربن، فولاد ضد زنگ، فولاد ابزار و فولاد تقسیم می شوند که هر کدام از آن ها زیر مجموعه های مختلفی دارند.
فولاد کربن: این نوع فولاد در ترکیب خود فقط کربن دارد، فولاد کربن اغلب 2 % یا کمتر از 2% کربن دارد با این حال بسیار قوی و با دوام است. این فولاد به دلیل عدم وجود عناصر دیگر شامل طبقه بندی آلیاژی نمی شود و خود شامل فولاد کربن کم، کربن متوسط و کربن زیاد می شود.
فولاد ضد زنگ: فولاد ضد زنگ با توجه به خواصی که دارد در ساخت تجهیزات پزشکی و لوازم آشپزخانه ای کاربرد فراوانی دارد از این رو بسیار حائز اهمیت است. انواع فولاد ضد زنگ شامل آلیاژهای مارتنزیتی، آلیاژهای آستنیتی و آلیلژهای دوبلکس است.
فولاد: فولاد در واقع ترکیب آهن و چندین عنصر است، وجود این عناصر سبب بروز ویژگی های خاصی در محصول نهایی می شود که با کم و زیاد کردن یک عنصر می توان ویژگی های آن را تغییر داد.
فولاد ابزار: از این فولاد برای ساخت انواع فولاد ابزار استفاده می شود که بسته به نوع عنصر اضافه شده کاربرد آن مشخص می شود.

میلگرد آلیاژی چیست؛ انواع میلگرد آلیاژی را بشناسید

میلگرد ST52 چیست؟

همانطور که گفته شد میلگردها با توجه به فولادی که برای ساخت آن ها استفاده شده دارای نام های متفاوتی هستند، فولاد منگنزی که مقدار کمی کربن دارد به نام میلگرد ST52 در بازار معروف است. کاربرد این نوع میلگرد بیشتر در صنعت ساخت و ساز است و جزء فولادهای کم کربن آلیاژی محسوب می شود. تولید کنندگان میلگرد ST52 را در گذشته با استاندارد DIN 17006 تولید می کردند اما با پیشرفت علم و فناوری استانداردهای جایگزینی مانند DIN EN 100271 برای ساخت این نوع میلگرد تدوین شد که براساس آن کیفیت و کارایی این میلگردها بیشتر شد. این نوع میلگرد نیز در گریدهای مختلف تولید می شود و تقسیم بندی آن ها بر اساس کیفیت میلگرد است که گرید 3 آن بیشترین کاربرد را دارد. عدد 52 که بعد از ST می آید به نشانه تنش تسلیمی این نوع فولاد است ( تنش تسلیمی میلگرد ST52 معادل 5200 کیلوگرم بر سانتی متر مربع است). این نوع میلگرد ترکیباتی مانند فسفر دارد از این رو دارای ویژگی های خاصی مانند ماشین کاری، براده برداری و ... است، علاوه بر فسفر وجود سیلیسیم و منگنز به استحکام و سختی پذیری بیشتر آن کمک می کند.

میلگرد ST52 چیست؟

میلگرد آلیاژی چیست؟

میلگرد به دلیل کاربرد گسترده ای که دارد از اهمیت ویژه ای برخودار است از این رو ترکیبات آن می تواند تاثیر بسیاری در خواص و ویژگی های آن داشته باشد. میلگردهای آلیاژی در واقع همان میلگردهای ساده هستند که در سه مدل Mo40، ST52 و ST57 تولید و به بازار عرضه می شوند. هر یک از میلگردهای آلیاژی با توجه به ترکیباتی که دارند دارای کاربرد متفاوتی هستند که در هنگام خرید باید به نوع، ابعاد، ضخامت و ... آن توجه کرد. میلگرد آلیاژی در ترکیبات خود آهن، کربن، کروم، نیکل، مولبیدن، مس، منگنز، وانادیم و ... دارد که هر کدام خواص ویژه ای دارند و بسته به میزانی که استفاده می شود می توانند کاربرد آلیاژ را تغییر دهند. انواع میلگرد آلیاژی را می توان براساس روش ساخت، درصد آلیاژ و نوع آلیاژ دسته بندی کرد.

میلگرد آلیاژی چیست؟

انواع میلگرد آلیاژی بر اساس روش ساخت کدامند؟

میلگردهای آلیاژی با توجه به روش ساختی که دارند به دو دسته آلیاژ سازی و ترمکس تقسیم می شوند. در روش ترمکس میلگرد طی فرآیند نورد گرم تولید و به سرعت با آب و نمک خنک می شود از این رو بسیار مقرون به صرفه است، در این روش ترکیب آلیاژی میلگرد بسیار متفاوت است و همین امر سبب شده میلگرد آلیاژی تولید شده به این روش مزیت بیشتری داشته باشد. در روش آلیاژسازی میلگرد پس از نورد گرم به آرامی سرد می شود از این رو مقاومت درون و بیرون یکسان است، میلگرد آلیاژی که با این روش تولید می شود مناسب سازه های تحت فشار، مناطق زلزله خیز و ... است.

انواع میلگرد آلیاژی بر اساس روش ساخت کدامند؟

انواع میلگرد آلیاژی بر اساس درصد آلیاژ استفاده شده

این نوع تقسیم بندی با توجه به میزان آلیاژ به کم آلیاژ و پرآلیاژ دسته بندی می شوند که انواع آن ها شامل موارد زیر است:

  • فولاد آلیاژی کروم دار
  • فولاد آلیاژی وانادیوم دار
  • فولاد آلیاژی تنگستن دار
  • فولاد آلیاژی منگنز دار
  • فولاد آلیاژی کبالت دار
  • فولاد آلیاژی نیکل دار
  • فولاد آلیاژی مولیبیدن دار

انواع میلگرد آلیاژی بر اساس درصد آلیاژ استفاده شده

میلگرد آلیاژی و میلگرد غیر آلیاژی چه فرقی با هم دارند؟

همانطور که گفته میلگردهای آلیاژی با توجه به ترکیباتی که دارند دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند و تفاوت اصلی آن ها با میلگردهای غیرآلیاژی در مقدار کربن، فرآیند ذوب و مقاومت در برابر خوردگی است. طبق بررسی های انجام شده میلگردهای آلیاژی به دلیل اینکه در ترکیب خود عناصر ضد خورنده دارند در برابر خوردگی بسیار مقاوم نر هستند. فروشگاه شهرآهن عرضه کننده انواع میلگرد چون میلگرد ساده، آجدار، حرارتی، آلیاژی و... است. قیمت میلگرد حرارتی، میلگرد ساده و... در سایت شهرآهن به قیمت روز و تعیین شده توسط کارخانه است، پس خریداران می توانند بدون هیچ گونه هزینه اضافی، میلگرد مورد نظر خود را بخرند.